miércoles, 16 de junio de 2021

Front, edició de dimecres, 2 Juny 1937, pàg. 2

 

Encara no es pot telefonar amb Barcelona

Cada vegada que les autoritats reben els periodistes, els diuen invariablement, parodiant els millors temps de la dictadura primorriverista que la normalitat és absoluta a tot el país. Això no priva però que el servei telefònic que és un dels més essencials en la vida moderna continuï des de fa molts dies totalment interromput.

Acostumats a viure en plena "normalitat", ens hem adonat d'aquesta greu anormalitat en què es val mantenir al país, cada vegada que una necessitat ens ha obligat a agafar el telèfon, marcar el zero nou i demanar a la senyoreta telefonista si encara continuava la incomunicació telefònica.

No ens veuríem en el cas d'haver de protestar, d'aquesta mesura d’ordre públic, excessiva des de tots els punts de vista, si encara visquéssim en l’edat mitjana i desconexéssim els avantatges del fil telefònic.  Ara. però, com els serveis de la vida ciutadana estan tots muntats comptant amb telèfon de la mateixa manera que es compta amb l'automòbil el tren, l’avió, l’electricitat, la ràdio i totes les comoditats modernes és un atemptat a la llibertat i al mateix desenvolupament normal de la vida ciutadana el mantenir tant de temps l en "plena normalitat" un servei tan important paralitzat.

Ja sé que els governamentals a ultrança diran que el govern ha de tenir els seus motius per mantenir aquesta incomunicació de ciutat, a ciutat. Però, planyo al govern que s’hagi de valer d’aquests mitjans tan extrems per a mantenir-se en el poder. Per ell no ha d'ésser gaire bon senyal, no ha d'ésser gaire veritat el que diu respecte a la normalitat.

Que les circumstàncies s’ho porten? Que volen que us digui ! De la mateixa manera que hi ha censura de premsa, hi podria haver censura telefònica. No seria pas la primera vegada, i tots plegats hi guanyaríem, perquè francament aquest estat d'incomunicació produeix entorpiments a tothom.

AVUI, ACTE BENÈFIC AL TEATRE DEL POBLE

Avui, amb motiu de celebrar-se l’últim acte a profit del Segell Pro Infància, el Comitè Local ha confeccionat el programa que detallàrem ahir o sigui concert per vint professors d’orquestra i representació de ''Cançó d'Amor i de Guerra" en el Teatre del Poble.

Les invitacions seran expedides des de les sis de la tarda al vestíbul del mateix Teatre i a la sastreria "EI Blau"' fins a l'hora de la funció.

En adquirir la invitació hom lliuraran a l’interessat, a més de l'entrada, tants Segells Pro Infància com l'Import d'aquesta: Pati butaques, llotges i segon pis, 2 ptes., i el tercer pis, una pesseta.

LA FIRA DEL LLIBRE I LA GENERALITAT

Amb motiu de la celebració de la Fira del Llibre, el Comissariat de Propaganda de LA Generalitat de Catalunya ha cregut propagar la importància de la diada í ha instal·lat un Estand a cada ciutat i poble més important de Catalunya, on hom expendrà les obres, i objectes d’edició exclusiva de l'esmentat Comissariat.

A la nostra ciutat també ha estat instal·lat a la Plaça de la República un estand de referència el qual hi romandrà tots els dies de la fira, o sigui demà dijous, divendres i dissabte.

Ciutadans, adquiriu les obres editades pel nostre Govern i indirectament  col·laborareu a la .seva meritosa tasca.

Cada ciutadà, ha de comprar un llibre per a ell i un per cada combatent.

CURSETS DE CULTURA FÍSICA FEMENINA

La Secció Femenina de l'Ateneu Amics del llibre, inaugurarà el proper dilluns; dia 7 a l'Escola' Ferrer Guàrdia del carrer del Vall uns cursets populars d'educació física por a la dona, a càrrec dels components Professors Lípiz i Montagut, els quals donaran els seus ensenyaments tots els dics feiners; en el pati d'esplai de l'esmentat centre docent.

Al matí de 6 a 7 el professor Montagut dirigirà els exercicis de gimnàstica sueca i a la tarda, també de 6 a 7, el Professor Lípiz explicarà pràcticament el mètode indià anomenat de Herbert, el qual, per primera vegada, es donarà a conèixer a la nostra ciutat.

El Conseller de Sanitat Dr. Palau, tindrà cura de la inspecció mèdica de les alumnes.

La Secció Femenina convida per a demà dijous a les nou del vespre a totes les companyes, amigues i simpatitzants perquè facin acte de presència al saló d'actes de dita Escola, a l'objecte de canviar impressions.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA

De resultes d’haver-lo atropellat el carro núm. 723, ha estat assistit el nen de .6 anys, Josep Serra, el qual presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferides contuses a les extremitats interiors i mà esquerra, de pronòstic reservat. Ha. passat al seu domicili, Aviador Cabré, 2.

Lola Sobrevalls de 12 anys, la qual presentava ferida incisa, dors peu esquerre, a causa d'una caiguda a la via pública. Ha passat al seu domicili.

ELS CARRETERS AJUDEN LES NOSTRES INSTITUCIONS BENÈFIQUES

El Grup Benèfic de Carreters ha fet un donatiu a l’Alcalde de 500 ptes. procedent de subsidis, la qual suma per ésser intenció dels donants que es destinin a fins benèfics n'han estat lliurades 250 a Assistència Social i 250 a l'Hospital de Sang.

Cal regraciar la gesta del Grup Benèfic de Carreters.

No hay comentarios: