jueves, 24 de junio de 2021

Front, edició de dimarts, 8 Juny 1937, pàg. 2

 

A l'autoritat competent

A dos quarts de set d'ahir a la tarda, les emissores de ràdio de Barcelona, ens informaven que hi havia "perill de bombardeig". Habitualment. les emissores de Barcelona, son escoltades per tot Catalunya i això fa que sempre que es produeix un fet d'aquests sigui conegut de seguida a tot arreu.

Ahir, Terrassa, sabia que hi havia perill de bombardeig, Ho sabia a dos quarts de set per la ràdio i ho sabé més tard en apagar-se els llums perquè es feia fosc.

Si tenim en compte que quan els feixistes realitzen un bombardeig aeri sobre Barcelona. poden així mateix bombardejar altres poblacions i ciutats de Catalunya i que en canvi quan ho fan per mar únicament perillen les poblacions del litoral, seria molt convenient que es demanés a qui correspongui, que en donar l'avís corresponent per tal que s’anunciï per ràdio el perill, facin constar si aquest és per bombardeig aeri o marítim. D'aquesta manera l'alarma i la prevenció podran quedar limitades als llocs de perill i no ens trobarem en el cas d’haver de sofrir sobresalts innecessaris principalment en llocs públics i hospitals.

Considerant que el remei és fàcil i el resultat ha d'ésser en bé de la tranquil·litat de tots plegats, esperem que les autoritats competents de Terrassa, es cuidaran de traslladar el nostre prec a qui correspongui.

No demanem sinó que en anunciar un bombardeig les emissores de Barcelona diguin si és aeri o marítim. Res més.

M.

EN L'EDITORIAL D'AHIR, del nostre diari, sortí en l'avant-penúltima ratlla una equivocació soferta en la correcció de les proves. On diu II Internacional, cal que digui III Internacional, com segurament ja devien interpretar-ho així la majoria dels nostres lectors.

PER LA CREACIÓ DELS "AMICS DE MÈXIC" A LA NOSTRA CIUTAT

Ens assabenten que es troben ja molt avançats els treballs que porta a cap la comissió organitzadora d'una agrupació d’”Amics de Mèxic" a la nostra ciutat.

Dintre uns dies es procedirà a la constitució oficial de l'entitat, celebrant-se una assemblea per a nomenar el Consell Local i aprovació dels estatuts.

EL GRAN ESDEVENIMENT TEATRAL DE DIVENDRES AL TEATRE DEL POBLE

La representació de l'òpera "Marina” pels eminents artistes Hipòlit Lázaro, Pilar Duamirg i el nostre compatrici Josep Guimerà, ha desvetllat a la nostra ciutat, un Interès poques vegades previst en espectacles d'aquesta naturalesa.

Tal com ja vàrem anunciar, dirigirà l'orquestra el mestre Sabater, detall que ve a augmentar considerablement les probabilitats d'èxit d'aquesta representació. No cal dir també que és gran la curiositat del nostre públic per sentir al baríton terrassenc Josep Guimerà.

Demà dimecres començarà la venda de localitats.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Joan Perarnau, d'11 anys d'edat, amb domicili a la Carretera de Castellar, 67, el qual presentava ferida a la cama esquerro per mossegada de gos.

Josep Asencio, de 46 anys, amb domicili al carrer de Bartrina, 49, ha estat curat de resultes d'haver-lo atropellat un carro de ferida contusa amb probable fractura de la metatènsia cinc del peu esquerre.

Estrella Espí, de 22 anys, presentava, de resultes d'una caiguda, ferida incisa dors mà dreta. Ha passat al seu domicili Pare Llaurador, 43.

Manuel Bou, de deu anys d'edat, ha estat curat d'una mossegada de gos a la regió glútia dreta. Ha passat al seu domicili. Marquès de Comillas, 136.

S'HA TROBAT UN BRAÇALET

Al Departament de Premsa i Propaganda, ha estat portat un braçalet amb unes inicials, trobat a la via pública, el qual serà lliurat a la persona que acrediti ésser-ne propietari. Pot passar a recollir-lo al del Departament del Consell Municipal.

DIMECRES I DIJOUS ES VENDRÀ BACALLÀ

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que dimecres, i dijous es vendrà bacallà en els Mercadals i establiments especialitzats en aquest article al mateix preu de la darrera setmana. El dimecres es despatxaran els carnets fins el número 6.000 i el dijous del 6.001 als restants. La ració consignada per persona és la de 100 grs.

DEMA VENDA DE SABÓ PELS POSSEÏDORS DELS CARNETS DEL 5.001 AL 6.000

Referent a la venda de sabó, assabenta al públic que demà dimecres, dia 9 de juny, se'n vendrà als posseïdors dels carnets núm. 5.501 al 6.000, a l'establiment de Miquel Gassol, Raval, 62. Hom haurà de presentar el cornet de racionament lliurant el tiquet corresponent al dia 9 de juny. Fins a quatre persones mig quilo, i de cinc a més familiars, un quilo.

Nota de la Comissió de Control de Productes del Camp

La Comissió que en representació dels Sindicats de Rabassaires i Sindicats de Camperols (C. N. T.) subministra tot el vi que es consum a la nostra ciutat fa avinent a tots els companys venedors de vi i al públic en general, que degut a l'augment de preu que ha sofert el vi en les comarques vinícoles acreditades per la seva excel·lent qualitat, es veu obligada a augmentar el vi, fins a 70 cèntims el litre, a partir del proper dijous, dia 10 del mes en curs.

Esgotades les existències que tenia dipositades de les seves collites, sense escatimar esforços ni sacrificis, es proveeix de vi en les comarques més acreditades de Catalunya, per tal que els consumidors terrassencs tinguin per al seu aliment un vi pur I de qualitat superior.

Confia, però, que aquesta puja serà per poc temps.

No hay comentarios: