jueves, 17 de junio de 2021

Front, edició de dijous, 3 Juny 1937, pàg. 2

 

Fira del Llibre

En reflexionar sobre la situació per la qual travessem, crítica i difícil, tenint enfront nostre col·ligades totes les forces del capitalisme internacional, i relacionar aquesta situació amb l'actual fira del llibre, no podem per menys que sentir-nos contents i optimistes.

Tenim la seguretat que el poble, la classe obrera de Catalunya, aconseguirà que aquestes jornades de la cultura, tinguin un èxit i un marcat accent proletari. Creiem fermament que el formidable esforç fet en ocasió del 19 de Juliol i dates subsegüents en el terreny militar sabrà també realitzar-lo, ara, i constantment, en el terreny de la cultura, de l’ampliació dels seus coneixements, de l'avanç meditat i segur cap a la seva emancipació social en tots els aspectes: econòmic, polític, cultural, esportiu, militar, etc.

Per nosaltres ja ha d'ésser un símptoma falaguer el fet que enguany s'hagi cregut oportú convertir el que abans era una diada invariablement plujosa, en una fira; la durada de la qual serà de tres dies. Tenim l'ascendent d’èxits anteriors; en èpoques de tota mena; però cap tan prometedora com l’actual, si la classe obrera sap capacitar-se i donar a aquesta situació l'única sortida viable que hl ha; la revolució socialista. Això ens ha d'esperonar a voler comprendre la importància excepcional dels moments que vivim i a voler-nos-en fer dignes.

Cada festa del llibre ha tingut el seu significat especial. Cada una d'elles ha excel·lit per algun detall revelador de determinada tendència de la massa. Una vegada ha estat el catalanisme el que ha pres Importància. Altra la història. Després la novel·la. La Fira d'enguany ha de caracteritzar-se obligatòriament si volem estar a l'alçada de les circumstàncies per una tendència marcada cap a les ciències sociològiques i principalment cap a les obres del marxisme científic La classe obrera ha de manifestar que en el terreny de la cultura ha trobat també el seu carril.

M.

EL NÚMERO EXTRA DE LA REVISTA “NOVA IBÈRIA”

En la diada actual dedicada al llibre ha aparegut el doble número extraordinari "Nova Ibèria", equivalents març abril dedicat a cultura catalana, magníficament il·lustrat. Aquest número constitueix una manifestació de les nostres institucions culturals d'interès insospitat.

Català adquireix-lo i admiraràs una obra ben nostra.

EL LLIBRE AL FRONT

Durant aquests tres dies que l'atenció ciutadana vibrarà en aquesta manifestació de cultura popular d’homenatge al llibre, la reraguarda no pot deixar de pensar amb els seus lluitadors.

Els lluitadors, que més que ningú necessiten les hores de lleure, que són les del descans de la trinxera, un sedant espiritual que els allunyi de la tràgica realitat.

La "Fira del Llibre", hem de fer un esforç per tal que arribi fins a les ratlles de foc,  fins a les sales de convalescència dels hospitals de sang.

I la "Fira del Llibre" tindrà un autèntic personalisme, si quan fem una adquisició en una parada pensem en els. nostres germans dels hospitals i dels fronts de lluita.

Els Boy-Scouts de Catalunya rebran tota mena de donatius, durant aquests dies, a la taula instal·lada en el seu local, Milícies Catalanes, 41.

Ciutadans! Recordeu, que els nostres milicians esperen amb impaciència els vostres llibres.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA

Eduard Martín, de 25 anys d'edat i amb domicili a la veïna ciutat de Sabadell, el qual presentava segons diagnòstic ferida incisa al dit polze de la mà dreta.

Felisa Rodríguez, de 38anys d'edat, que a causa d'una baralla que sostingué a la via pública, ha estat curada de contusió general nuca i cuir cabellut. Ha passat al seu domicili Santa Magdalena, 3.

Delegació de la 29 Divisió Lenin

Divendres surt cotxe pel front

Hom fa avinent a totes les famílies dels milicians pertanyents a la 29 Divisió Lenin, 129 Brigada Mixta, que opera al front d'Osca, que el proper divendres sortirà, com de costum, el cotxe correu. Fins avui al vespre es reben paquets cartes al local d'aquesta Delegació. Joaquim Maurin, 40.

Ha arribat el cotxe correu

Notifiquem als familiars dels camarades enrolats a la 129 Brigada Mixta de la 29ª Divisió Lenin, destacada al front d'Osca, que poden passar pel local d'aquesta Delegació, Joaquim..Maurln,.40, a recollir les cartes i paquets que hi poguessin tenir, car ja ha arribat el cotxe correu.

DISSABTE A DOS QUARTS DE DEU DEL VESPRE REUNIÓ DE LA CÈL·LULA 14

Es convoca a tots els components de la cèl·lula núm. 14 a la reunió de la mateixa per a dissabte dia 5, a dos quarts de deu del vespre en el lloc de costum.

CONVOCATÒRIA PER A LA CEL.LÚLA 22

Es convoco a la cèl·lula 22 per a divendres, dia 4 a les set de la tarda en el lloc de costum.

CONVOCATÒRIA PER A LA CÈL·LÚLA NUM. 16

Queden convocats per a divendres dia 4, a les nou del vespre els components de lo cèl·lula 16 en el lloc de costum. Es inexcusable l'assistència de tots.

PLE AMPLIAT DEL SECRETARIAT CENTRAL SINDICAL

El proper diumenge, dia 6 de juny, a les deu del matí, a la Sala Mozart de Barcelona, començarà les seves tasques el I Ple Ampliat del Comitè Central Sindical del P. O. U. M. en el qual hl deuran prendre part delegacions de totes les Seccions del Partit, de les Fraccions Sindicals, de les cèl·lules d'Empresa, dels Comitès de Control, dels Consells de les Empreses Col·lectivitzades i els companys del Partit membres de Juntes de Sindicats,

L'ordre del dia del Ple serà el següent:

Presentació de credencials i nomenament de taula de discussió.

Posició dels militants del Partit davant la maniobra escissionista del P. S. U. C.

Unitat Sindical.

Actuació a seguir.

No hay comentarios: