sábado, 19 de junio de 2021

Vida Nueva, edición del viernes, 4 de junio de 1.937, pág. 2 y 3

 

EL LIBRO EN EL FRENTE.

Durante estos tres días que la atención ciudadana va a vibrar en esta manifestación de cultura del pueblo en homenaje al libro, la retaguardia no puede dejar de pensar en sus luchadores.

Los luchadores que más que nadie necesitan: en las horas libres, que son las del descanso en la trinchera un sedante del espíritu que haga desvanecer transitoriamente la trágica realidad.

La Feria del Libro, hemos de hacer un esfuerzo para que llegue hasta las líneas de los hospitales de sangre..

Y la Feria del libro tendrá un carácter personalísimo y auténtico, si cuando hacemos una adquisición en una tienda pensamos en nuestros hermanos de los hospitales y del frente.

Los Boy-Scouts de Cataluña reciben toda clase de donativos en la mesa instalada en su local, Milicias Catalanas. 41.

Compañeros! Recordad que nuestros milicianos esperan con impaciencia vuestros. libros.

PERDIDA.

Se ha perdido una carta a nombre de Isabel Arús, de la calle de F. Ascaso, 17 (antes Alcalá Zamora). Se ruega a quien la haya encontrado, la entregue a esta Redacción.

HALLAZGO.

Se ha encontrado un carnet confederal a nombre de Patrocinio Tomás, sección traperos, que esta Redacción entregará a quien pertenezca.

AVÍS ALS SEGADORS.

El Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires, facilitarà als SEGADORS afiliats seus, ració extraordinària de PA, mentre es dediquin a aquesta labor.

Per la bona marxa d’aquests racionaments, hom prega als afectats es dirigeixin, de 6 a 8 de la vetlla, al local Social, Màrtirs del 6 d’octubre, núm. 40.

CONVERSES RADIOFÒNIQUES SANITÀRIES.

Demà dissabte, a la una de la tarda, el doctor Joan Paulís. Inspector Municipal de Sanitat interí, dissertarà des de l'estudi de Ràdio Terrassa sobre "'El Catarro dels Infants"

Per tractar-se d'una malaltia que a l’hora present pateixen molts nens terrassencs, cal que sigui escoltada per llurs pares, per tal que estiguin assabentats de la seva importància morbigena.

NOTA DE SERVEIS PÚBLICS.

El Cap de Serveis Públics notifica als veïns de la nostra ciutat que des de dilluns els escombriaires començaran la neteja dels carrers a les 5 del mati, enlloc de les sis, com feien fins ara.

Aquest nou horari durarà els mesos juny, juliol i agost.

CRIDA D’”AMICS DE LES ARTS” A FAVOR DE LA FIRA DEL LLIBRE.

Celebrem la Fira del Llibre en uns moments de gran trasbals, de guerra i de transformació social.

Es innegable que aquest any la Fira del Llibre, té molta més significació ja que s'ha produït en les consciències a causa de les circumstàncies i dels fets històrics que ens volten, han obert l'interès. d'una gran multitud sobre una gran quantitat de problemes que no els havien preocupat mai. Els fets de cada dia han obert una sèrie d'interrogants que cada ciutadà sent la necessitat de respondre,

La Fira del Llibre d'enguany, doncs, es caracteritza per l'eixamplament de la massa susceptible d'interessar-se pels llibres, la qual s'aproparà als quioscos i botigues freturosa de trobar obres que l’ajudin a comprendre els fenòmens que es succeeixen al món i a copsar fidelment el sentit dels moments que vivim a Catalunya i Espanya.

"Amics de les Arts" vol fer constar la seva adhesió a aquestes jornades de la cultura que van dedicades més directament al poble i dintre de les seves possibilitats, vol cridar l'atenció dels indiferents per a recordar-los la necessitat que tenen d'enriquir els seus coneixements. Els llibres son els amics que us ajudaran a respondre als vostres dubtes i que us assenyalaran un camí a seguir.

El crit d’aquests dies: Compreu llibres! Nosaltres voldríem que ressonés a les oïdes de tothom, especialment dels treballadors, no solament en aquestes hores que els son destinades amb preferència, sinó durant tots els dies de l'any, La Fira del Llibre d'enguany hauria de conciliar definitivament el treballador i el llibre per a no deixar-se més. Uns quants llibres llegits durant l'any són una aportació grandiosa a la consciència humana d'un mateix.

Aquesta Fira del Llibre ha de tenir aquest significat: Difondre la cultura entre els treballadors.

Aquest és el crit d'"Amics de les Arts".

NOU HORARI DEL CONSUM DE GAS.

A partir de demà, dissabte, els abonats al gas; podran utilitzar-lo. sota el següent horari:

MATÍ : De 7 a tres quarts de vuit.

MIGDIA : de 11 a tres quarts de dues.

VESPRE: De 7, a dos quarts de nou.

ASISTITS AL DISPENSARI DE URGÈNCIA.

En les darreres vint-i quatre hores s’han registrat els següents accidents a l’esmentat Dispensari:

Joan Aligué, de 7 anys amb domicili al Carrer d’Ignasi Iglésies, 17, el qual presentava ferida contusa a la regió abscular externa, a causa d’una caiguda a la via pública.

Antoni Ibáñez, domiciliat al refugi Maurin d'aquesta ciutat, ha estat curat segons diagnòstic del doctor de guàrdia de ferides contuses a la regió frontal, de resultes d'unes baralles.

DONATIU.

Per l'Hospital de Sang d'aquesta ciutat s'ha rebut de la Unió de Cooperadors, Sucursal número 3, la quantitat de 170’80 pessetes.

Elogiem aquest gest i desitgem tingui forces imitadors.

VIDA SINDICAL

SINDICAT DE VAQUERS “L’ESPIGA” (U. G. T.).

Aquest Sindicat convoca als seus afiliats a l'Assemblea General que tindrà lloc el proper diumenge, a les 10 del matí, en la seu local sindical, Milícies Catalanes, 48, per a tractar del següent ordre del dia:

Lectura de l'acta anterior.

Projecte de Borsa de Treball, U, G. T. - C. N. T.

Renovació de càrrecs de Junta.

Precs i preguntes.

Donada la transcendental importància dels assumptes a tractar, us preguem que no hi manqueu.

ATENEO AMIGOS DEL LIBRO :: NOTA IMPORTANTE.

Habiéndose trasladado este Ateneo a la calle Milicias Catalanas, núm: 34, rogamos a socios y simpatizantes que tengan libros prestados por nuestra Biblioteca, sean devueltos lo antes posible, porque, la estamos organizando de nuevo, sin esta devolución se obstaculiza nuestra labor. Así es que reiteramos el ruego para evitar molestias al tenerlos que recoger a domicilio.

Por la Junta,  EL BIBLIOTECARIO.

No hay comentarios: