viernes, 18 de junio de 2021

El Dia, edició de dijous 3 de juny de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

LA DIADA DEL LLIBRE A LA NOSTRA CIUTAT.

Avui, primer dia de la "Diada del Llibre", les llibreries s'han vist plenes de volums, novel·les, llibres...

En tots els llocs de venda, s'han exhibit preferentment els llibres de més actualitat. Els compradors hi han afluït considerablement. Hi ha hagut gran animació, sobretot als volts del migdia, hora en què la gent plega del treball.

Hem vist així mateix, a la Plaça de la República, que hi havia col·locat al mig un petit quiosc amb els titulars "Biblioteca per a infants " i altre "Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya", així com també hi ha propaganda per tal que els ciutadans comprin llibres per als combatents del front.

Així mateix, els "Boy-Scouts'' també en el seu local del carrer Milícies Catalanes, treballen per tal de vendre llibres que van destinats al front, als braus lluitadors del nostre Exèrcit.

En altres llocs de venda, hi ha profusió de volums de diversos autors, que tracten l'actual moviment, així com múltiples obres editades per la Generalitat.

També en el local que els Secretariats d'Agitació, Propaganda i Premsa i la redacció del nostre diari tenen al carrer de les Milícies Catalanes, ofereix als terrassencs un munt interessantíssim de llibres, la majoria dels quals tracten sobre les teories marxistes i Leninistes, d'entre les quals sobresurt una valuosa i completa edició de "El Capital", oferta a un preu molt econòmic. També s'hi troben volums sobre la història de la revolució russa, sobre les experiències aconseguides a la URSS i moltíssims altres aspectes d'orientació i caire documental, interessantíssims en extrem.

A totes les llibreries, hom pot comprovar-hi la presència de les darreres edicions que les editorials llencen al mercat. Les publicacions sobre aspectes de la nostra guerra, sobretot en la part d'edicions gràfiques que revelen els crims del feixisme, són molt sol·licitades pels lectors terrassencs. Hi ha també edicions de contes per a infants, que resulten de gran interès.

En resum, una primera jornada de la ''Fira del Llibre", que ha constituït un bon èxit.

LA FIRA DEL LLIBRE I LA GENERALITAT.

Amb motiu de la fira del llibre, el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya ha cregut a bé propagar la importància de la diada i ha instal·lat un estant a cada ciutat i poble més important de Catalunya, on hom expedirà les obres i objectes d'edició exclusiva de l'esmentat Comissariat.

A la nostra ciutat també ha estat instal·lat en la plaça de la República un estant de referència el qual hi romandrà tots els dies de la Fira, o siguin, avui dijous, divendres i dissabte.

Ciutadans, adquiriu les obres editades pel nostre Govern i indirectament col·laborareu a la seva meritosa tasca.

Cada ciutadà ha de comprar un llibre per a ell i un per cada combatent.

EL LLIBRE EN EL FRONT.

Durant aquests tres dies que l'atenció ciutadana vibrarà en aquesta manifestació de cultura popular d'homenatge al llibre. La rereguarda no pot deixar de pensar en els seus lluitadors.

Els lluitadors, que més que ningú necessiten en les hores de lleure que són les del repòs de la trinxera, un sedant espiritual que els allunyi de la tràgica realitat.

La "Fira del Llibre", hem de fer un esforç per tal que arribi fins a les ratlles de foc, fins a les sales de convalescència dels hospitals de sang,

I la "Fira del Llibre" tindrà un autèntic personalisme si quan fem una adquisició en una parada pensem en els nostres germans dels hospitals i dels fronts de lluita.

Els Boy-Scouts de Catalunya reben tota mena de donatius durant aquests dies a la taula instal·lada en el seu local, Milícies Catalanes, 41.

Ciutadans! Recordeu que els nostres milicians esperen amb impaciència els vostres llibres.

LA FIRA DEL LLIBRE :: COMPREU LLIBRES EN EL NOSTRE LOCAL ESPECIAL.

Amb motiu de la Fira del Llibre, en el local dels Secretariats d'Agitació, Propaganda i Premsa del P.S.U.—Radi local— establerts al carrer Milícies Catalanes, 11, s'oferiran al poble de Terrassa uns escollits lots de llibres sociològics i polítics de palpitant actualitat, que seran venuts amb un rebaix del 15 per cent sobre el seu preu normal.

No cal pas posar de relleu la importància d'aquests lots que donaran a conèixer ço que de més interessant s'ha publicat en marxisme.

Remarquem als nostres militants no deixin de visitar el nostre estatge referit durant els dies de la Fira del Llibre, a la vegada que els recomanem la conveniència d'adquirir algun d'aquests lots que ajudaran a formar la seva cultura marxista, afavorint a la vegada els nostres centres de distribució i propaganda.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Eduard Martín, de 20 anys d'edat i amb domicili a la veïna ciutat de Sabadell, el qual presentava segons diagnòstic, ferida incisa dit colze de la mà dreta.

Felisa Rodríguez, de 38 anys d’edat, que a causa d'una baralla que sostingué a la via pública, ha estat curada de contusió general al clatell i cuir cabellut. Ha passat al seu domicili. Santa Magdalena, 3.

No hay comentarios: