domingo, 6 de junio de 2021

El Dia, edició de dimecres 26 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

CRIDA DE LLEVES DEL ANY 1934 AL 36.

Decret aparegut en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el dia 21 d’aquest mes, en qual es criden a presentar-se tots els individus pertanyents a les lleves del 1934 al 1936, en el termini de vuit dies.

Vista la comunicació rebuda del Ministeri de la Governació de la República.

He resolt:

Comunicar als alcaldes de Catalunya les següents disposicions:

Primer.─ Tots els individus, pertanyents a les lleves del 1934 al 1936, ambdues compreses, es presentaran dintre el termini de vuit dies a partir de la data de la present Ordre-Circular, a les Caixes de Reclutament a les quals pertanyin o a la més propera a llur residència accidental, sense excusa ni pretext de cap mena. Han de presentar-se així mateix, els mobilitzats que tinguin concedida pròrroga.

Segon.—Només queden exceptuats d'aquesta disposició els que es trobin actualment adscrits a l'Exèrcit voluntari o a unitats de Milícies degudament controlades amb anterioritat al 17 de febrer proppassat. Tots els que no es trobin en aquesta situació hauran de presentar-se immediatament, qualsevol que sigui el servei que prestin i sempre que no es trobin exceptuats expressament per les corresponents Ordres ministerials o els que ho siguin per estar afectats per Indústries de Guerra.

Tercer.—Els que deixin de complir l'ordre d'incorporació, objecte de la present disposició, seran considerats facciosos amb totes les conseqüències d'aquesta declaració, i així mateix ho seran tots aquells que en una forma o altra contribueixin a obstaculitzat, entorpir o demorar el compliment d'aquesta Ordre Circular sigui la que es vulgui la qualitat i comesa que exerceixin.

Quart.─ Els Alcaldes dels pobles de Catalunya seran responsables del compliment de la present Ordre Circular. dintre llur terme municipal.

Barcelona. 19 de maig del 1937.

El Conseller de Governació. CARLES MARTÍ I FECED.

A PARTIR DE DEMÀ, CANVI D’HORARI EN ELS SERVEIS DE GAS.

EI Comitè local de Serveis de Gas Unificats de Catalunya posa en coneixement dels seus abonats, que a partir de demà dijous i degut a les actuals circumstancies, ha d'establir el següent horari de consum:

Matí: de dos quarts de 12 a dos quarts de 2.

Tarda : de 7 a 8.

DETENCIÓ DE MENORS D'EDAT, QUE ES DEDICAVEN A FER CORRER ELS DITS.

La Comissaria de Policia de la localitat, ha emprès una altra encertada campanya per a acabar amb la tasca de lladronici a què es dediquen alguns menors d'edat, els quals s'aprofiten de les circumstàncies actuals per a abusar de la confiança dels pares, sobretot amb el pretext de les cues.

I així ha estat, com els agents policíacs han començat a actuar en aquest sentit procedint a la detenció de varis vailets que han estat sorpresos en el moment que feien córrer els dits en un pis, on quatre o cinc d'ells ja tenien a mans un rellotge, un encenedor i altres objectes de valor.

Amb el consegüent disgust han estat traslladats a la Comissaria, on es cridaran els pares dels malfactors per tal d'aclarir l’assumpte. Amb tot s'ha pogut saber ja que, amb l’autorització dels seus pares, es dedicaven a fer pena, encara que per ells era aprofitada aquesta oportunitat per a fer campana els dies que podien.

Sembla que les autoritats es proposen acabar definitivament amb aquesta plaga.

UN MAGNE FESTIVAL BENÈFIC.

El Sindical d'Espectacles Públics, (U. G. T.) de la nostra ciutat, tal com s'ha publicat ja, organitza per al vinent dissabte un gran festival a profit de l'Hospital de Sang local.

Sembla que aquest festival obtindrà un èxit falaguer. Es de suposar ja que podem avançar que constarà de tres parts. l'ordre de les quals seguirà així: Jazz, Ballets, Rítmica, Teatre i Concert Simfònic.

Sabem també, que són ja diverses les persones que s'han interessat per a l'obtenció de localitats d'aquest magne festival, el qual tindrà lloc al Saló d'Actes de la UGT.

AVÍS DE LA CUINA POPULAR.

Es posa a coneixement dels veïns d'aquesta ciutat que concorren a cercar el menjar a l'establiment de referència, que aquests es repartirà durant el següent horari:

Matí, de les 12’30 a la 1 migdia.

Tarda, de les 6'30 a les 7 hores.

Es manifesta que quinze minuts després de l'hora fixada no es despatxarà a la persona que ho sol·liciti.

AVÍS DE LA CONSELLERIA DE LA VIVENDA.

Es posa en coneixement de tots els titulars de més de quatre vivendes, que han de personar-se a aquest departament, carrer del Passeig, 7, dintre les hores de 10 a 1 del matí i de 4 a 7 de la farda, per tal de comunicar-los-hi un assumpte d'interès.

FESTIVAL BENÈFIC.

El .Centre Excursionista de la localitat, ha organitzat per al vinent diumenge un festival de Cinema, que tindrà lloc a dos quarts de cinc de la tarda, en el seu local.

Serà a profit del Segell Pro-Infància, i es projectaran films escollits. A la mitja part, el professor Galán, donarà a conèixer els seus excel·lents coneixements en Jocs de prestidigitació.

REUNIÓ AL CENTRE EXCURSIONISTA.

El Centre Excursionista convoca a tots els seus socis a la reunió general extraordinària, que tindrà lloc en el seu local social, demà dijous a dos quarts de 10, sola aquest ordre del dia:

Lectura i aprovació de l'acta anterior.

Renovació de càrrecs vacants del C. D.

Assumptes d'ordre interior.

CONFERÈNCIA A L'ESCOLA FERRER I GUÀRDIA.

A l’escola "Francesc Ferrer i Guàrdia'', i davant una nombrosa concurrència donà la seva anunciada conferència el company Rimbau, la qual versà sobre el tema "Socialització i Col·lectivització".

Els alumnes i companys, degut a l'interessant tema de la mateixa, intervingueren també exposant els seus punts de vista on el tema que desenrotllà ben encertadament el company conferenciant.

No hay comentarios: