sábado, 26 de junio de 2021

Front, edició de dimecres, 9 Juny 1937, pàg. 2

 

A temps nous, procediments vells

Sempre hem dit que les campanyes violentes a què es llancen els elements que volen monopolitzar la lluita contra el feixisme, tindran la virtut de fer molt soroll, però a la llarga no tindran l'eficàcia que ells esperen.

Premsa, ràdio, cartells, fullets, etc, tot posat al servei de la calúmnia i de la difamació no fan sinó obrir els ulls a molts llecs. Aquest fet que nosaltres prediem ara, ha estat ja realitzat altres vegades.

Ahir mateix un col·lega local feia ressaltar les campanyes indecents que abans la burgesia desfermava contra la U. R. S, S. Tot ens ho pintaven al revés de la veritat, i a través d'un devessall de literatura de xerrameca i d’altres mitjans de propaganda la gent inculta s'imaginava el país soviètic com una mena d'Infern en aquest món. La paraula comunista era sinònim de totes les que poden expressar pervertiment, degeneració. maldat, etc.

Abans coneixíem aquest sistema de falsejar la veritat, però ara malgrat tot, els procediments no han canviat, i coneixem el mateix sistema aplicat a una cosa diferent en aparença, però idèntic en el fons.

Els diaris que abans s'aplicaven a dir penjaments del país soviètic, els escriptors més entrenats a aquest esport ben pagat per la burgesia, els polítics més enemics de les dictadures, i els filòsofs que cercaven les afinitats entre el feixisme i el comunisme, desapareguda la burgesia per l'acció violenta del proletariat; havien de quedar sense feina. Doncs no. Han estat col·locats.

Les seves víctimes d’ahir se n’han compadit i sobretot s’han aprofitat del seu servilisme. En veritat, però, no han pogut tampoc de fer molts esforços d’imaginació. En l’aspecte interior ni això cal. Abans combatien el comunisme, la revolució social, i les ànsies alliberadores del proletariat, i ara fan exactament el mateix, amb els mateixos arguments i procediments.

Ara que esperem, que el mateix miracle que s’ha obrat envers la U. R. S. S., es realitzi envers el veritable sentit de la nostra Revolució i dels que en som els seus defensors.

M.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Joan Guiu, de 23 anys d'edat i amb domicili al carrer de F. Catasús 56, el qual de resultes d'un cop que li varen donar, presentava ferida al front i contusions generals. Ha estat hospitalitzat.

Elisa Lippi, de 18 anys d'edat, ha estat guarida de cremades de segon grau costat esquerre, Ha estat passada al seu domicili. Vall 45.

Marin Gonfaus, domiciliada al carrer de la Rutlla, 72, la qual presentava fractura terç Inferior del radi esquerre.

AQUESTA NIT HOMENATGE A GARCIA LORCA AL CINEMA DORÉ

Els companys del Comitè Econòmic dels Cinemes Socialitzats, freturosos de superar en la mesuro de les seves possibilitats les sessions de cinema i col·laborar a la major educació del públic, han preparat per avui dimecres una sessió d’homenatge del cinema al gran poeta del poble Frederic Garcia Lorca, la mort del qual commogué el món sencer, fent desfilar per la pantalla del Cinema Doré el ritme artístic i bell de les seves poesies i captant amb imatges plenes de llum i de realisme les immortals i sentides estrofes de la "Casada infiel" i "Prendimiento de Antoñito el Camborio en el camino de Sevilla".

I com a pòstum homenatge al malaguanyat cantor andalús, es passarà "El crimen fue en Granada", recitat per Manolo Gómez, l’admirable intèrpret de Garcia Lorca.

Augurem un bon èxit a aquesta sessió especial del Cinema Doré.

JA HEU PAGAT LA CONTRIBUCIÓ?

Es recorda novament que la Contribució del segon trimestre d'enguany s'està cobrant tots els dies feiners (dissabtes inclusius) en el local de la Recaptació, carrer de Puignovell, 13, de 9 a 12 del matí.

ENCARA BALLEN

El Foment de la Sardana ens recorda que encara tots els diumenges venen continuant els ensenyaments de ballar sardanes en el seu local social, Milícies Catalanes, 56, pis.

Segons sembla, en aquests ensenyaments hi tenen cabuda tots els amants de la sardana.

AQUESTA NIT HI HAURÀ REUNIÓ DE LA PERMANENT

ORDRE DEL DIA per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal avui dimecres, dia 9 de juny, a les deu de la nit.

a) Aprovació de l’acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

Damunt la taula

c) Proposició de ratificació de determinat Dictamen de la Comissió Municipal d'Obres i Vivenda, relacionat amb l'administració i control de la Propietat Urbana.

De nou despatx

d) Permisos per a obres,

e) Comptes de Sanitat.

f) Abonament d'havers devengats i no percebuts per un matancer de l'Escorxador Públic.

g) Subvenció al Comitè Local del Segell Pro Infància.

h) Proposicions. i

i) Precs i preguntes.

SINDICAT D’INDÚSTRIES GRÀFIQUES I SIMILARS (U.G.T.)

Es convoca a tots els afiliats a l’Assemblea general extraordinària que tindrà lloc el vinent diumenge, dia 13 del corrent, a les deu del matí en primera convocatòria, o a dos quarts d’onze de segona, sigui quin sigui el nombre d’afiliats que hi assisteixin, en el local social (U.G.T.), per tal de tractar de la següent Ordre del Dia:

1. Nomenament de mesa de discussió.

2. Lectura de l'Acta de la reunió anterior.

3. Informe de la Junta Directiva i dimissió de la mateixa.

4. Informe del representant del Comitè Executiu interí.

5. Nomenament de nova Junta Directiva.

Donada la Importància de la mateixa, esperem que us féreu un deure l'assistir-hi.

No hay comentarios: