sábado, 5 de junio de 2021

Vida Nueva, edición del lunes, 24 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

“HORIZONTES”.

Es una atractiva revista que publica la Colectividad Ibérica Maratón, de la que hemos recibido el número 8, correspondiente al mes de Abril.

Avaloran su texto trabajos técnicos de gran interés, artículos doctrinales y páginas literarias, entre las que descuellan dos bellos romances de García Lorca, como homenaje al gran mártir de la Libertad.

Inserta también sugestivas fotografías y acertados dibujos.

Damos nuestra más cordial enhorabuena a los compañeros de la C.N.T y U.G.T. que supieron sellar la unión en el General Molocs por su acierto de siempre y el buen gusto demostrado en la edición de “Horizontes”.

DONATIVO PRO HOSPITALES DE SANGRE.

Los compañeros de la casa Sallent y Cía. Colectivizada de nuestra ciudad, uniéndose a la humanitaria iniciativa de ayudar a los Hospitales de Sangre no subvencionados, ha hecho entrega directa al Hospital Clínico de Barcelona, de la suma en metálico de 280’90 pesetas, así como de otra importante cantidad en víveres.

Nos complacemos en hacer resaltar este gesto digno de ser imitado.

RELACIÓ DE LES ESCOLES D’AQUESTA CIUTAT QUE DIMECRES HAN D’ACUDIR A L’ÚLTIMA SESSIÓ DE CINEMA ORGANITZADES PEL COMITÈ LOCAL DEL SEGELL PRO INFÀNCIA

CINEMA DORÉ: matí a dos quarts de deu en punt.

Escola Jardí de la Infància Primer de Maig; Bona Família; Primera Ensenyança Egara; Manuela Segarra; Querol; Acadèmia Serra; Escola Montserrat; Josep Caparrós; Bartomeu Amat; Col·legi Evangèlic; Maria Serra; Acadèmia Cots.

Tarda a dos quarts de quatre en punt.

Ramon Llull; Ferrer i Guàrdia; Acadèmia Fuster; Mercè Junyent; Josep Salvador; Foment de Cultura; E. Brugués; Escola Social; Acadèmia Ballester; Concepció Arenal.

CINEMA RECREU: matí a dos quarts de deu en punt.

Antoni Sánchez; Infància Joan Pomés; Baldric; Casal de l’Infant; Mestre Carles; Galileu Peric; Zona Escola Jardí.

Tarda, a dos quarts de quatre.

Escola Pi i Margall, Turó Parc; Escola Nova; Passeig 22 de juliol; Izquierdo; Grup Torrella; Grup Genescà; Escola carrer Colom.

EL PREU DE LA CARN DE BE.

El President del Consell Municipal, per acord conjunt amb el Conseller Regidor de Proveïments, assabenta els ciutadans de Terrassa, que molt a desgrat seu i a pesar dels esforços realitzats per tots per tal d’evitar-ho, es veu precisat a autoritzar la venda de la carn de be a 10’50 pessetes quilo, ja que de no acceptar aquest augment de preu i per la competència d’altres ciutats, Terrassa es veuria privada d’un article tan necessari com és la carn.

HORES DE DESPATX PÚBLIC DE LA CONSELLERI DE LA VIVENDA.

La Conselleria de la Vivenda recorda una vegada més que les seves oficines del carrer del Passeig, 7, tots els dimarts i dijous de 10 a 1 del matí i de 5 a 7 de la tarda i els dissabtes a les hores indicades del matí, atendrà quantes observacions i reclamacions es formulin referents a vivendes així com a edificis destinats a indústria o comerç.

Per tal d’atendre degudament totes les reclamacions i observacions formulades, aquesta Conselleria adverteix que no rebrà el públic sinó és citat per la mateixa en altres dies i hores que les esmentades anteriorment.

EL INCENDIO DE AYER.

Ayer domingo, a las 11 de la mañana, se declaró un amago de incendio en la fábrica conocida por “Cal Puigbó”.

Avisados los bomberos, acudieron con gran rapidez, logrando sofocar el fuego que se había iniciado en una máquina de hilatura, y de la borra que había en el patio de la fábrica mencionada.

Al poco rato quedó extinguido sin haber causado pérdidas materiales de importancia.

PÉRDIDA DE UN CARNET.

Se ha extraviado un carnet de la C.N.T. a nombre del compañero Juan Castro Salvador. Se ruega a quien lo haya encontrado, lo devuelva a nuestra redacción.

BOLSO EXTRAVIADO.

Durante la conferencia que dio ayer en el Cine Rambla de nuestra ciudad el eximio historiador Gonzalo de Reparaz, se extravió un bolso que contenía una llave y 14 pesetas. Perteneciente a una compañera, rogamos a quien lo haya encontrado tenga la bondad de devolverlo a esta Redacción.

SOBRE LA VENDA D’OLI.

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que la present setmana els establiments que vendran oli tindran un permís especial de la Conselleria, que fixaran en lloc visible. Serà imprescindible per a l’adquisició de l’esmentat article, que hom presenti el carnet de racionament lliurant el tiquet d’oli corresponent al dilluns dia 24 de maig. De 1 a 2 familiars es lliurarà la quantitat de mig litre, de 3 a 4 un litre, de 5 a 6 1 litre y mig i de 7 a més familiars 2 litres.

UN INDIVIDU QUE HA DE PRESENTAR-SE.

Per tal de fer-li lliurament d’un document rebut en aquesta Alcaldia de la Caixa de Reclutes número 27 de Tarragona, es prega es personi en aquesta Alcaldia, amb tota urgència, el ciutadà Joaquim A. Borràs i Badols, el domicili del qual hom desconeix.

PERMISOS PER ALS COMERCIANTS.

La Conselleria de Proveïments manifesta a tots els comerciants de comestibles majoristes i detallistes, que per a efectuar les seves compres a fora de la nostra ciutat, han de proveir-se primerament d’un permís que els ha d’estendre la sub-delegació comarcal. Aquests permisos seran concedits a les nostres oficines, Josep Suñol,11. Avisem que sense aquest requisit no serà possible poder efectuar llurs compres.

PROGRAMA DE L’ÚLTIMA SESSIÓ DE CINEMA PER ALS INFANTS.

Per a dimecres provinent el programa que es donarà en els cinemes Recreo i Doré en sessió per els infants, serà com segueix:

1.─ Alicia al País de les Meravelles.

2.─ Per arribar a campió.

3.─ “A puñetazo limpio”

LLIURAMENT A LA CREU ROJA LOCAL.

El Comitè Local de la Creu Roja, es complau a fer públic el seu agraïment a la Unió Esportiva pel lliurament de la quantitat de 213’60 pessetes, producte de la recapta obtinguda de la VIII volta a Terrassa celebrada fa poc amb tant d’èxit en aquesta ciutat, organitzada per la benemèrita Unió Esportiva.

EDICTE.

Confeccionat el Padró que ha de servir de base per a l’exacció en l’exercici del 1937, dels dret respecte a anuncis pintats en parets i tanques, com igualment en taulers, encercats i cartells de qualsevol classe resta de manifest al públic en el Negociat d’Arbitris, per termini de quinze dies a l’objecte de que puguin presentar-se els interessats les reclamacions que creguin procedent.

Terrassa 24 de maig del 1937.

L’Alcalde P. del C.M. JAUME FIGUERES

EDICTE.

Confeccionat el Padró per a l’exacció de desguassos a la via pública corresponent a l’exercici actual, resta de manifest al públic en el Negociat d’Arbitris, per tal que durant el mateix puguin presentar les persones subjectes al dit arbitri, les reclamacions que en dret creguin justes.

Terrassa 24 de maig del 1937.

L’Alcalde P. del C.M. JAUME FIGUERES

No hay comentarios: