domingo, 27 de junio de 2021

Vida Nueva, edición del jueves, 10 de junio de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

MÉDICA POPULAR

Terminados ya casi los trabajos de reforma del nuevo local destinado para esta institución de los trabajadores, situado en el Paseo de García Hernández, pronto se procederá a su inauguración.

La socialización de la medicina que tantos enemigos halló entre la clase médica de nuestra ciudad, fue acogida y secundada, por un buen número de compañeros médicos que actualmente están al frente de esta institución y que han puesto en ella, todos sus esfuerzos para convertirla en un modelo de las de la clase.

En Médica Popular, cuya asistencia ya data de largo tiempo, se hallan toda clase de especialidades de la medicina y cirugía para sus socios, que también disfrutan de todas las medicinas gratuitas, exceptuando los específicos, a ella han acudido gran número de familias obreras y en mayoría los afiliados a nuestra central sindical.

Todos los trabajadores que no hayan ingresado a ella, deben de hacerlo en atención a las garantías, facilidades y beneficios que para ellos representa.

VENTA DE ACEITE.

Mañana viernes día 11 se venderá a los socios colaboradores y al público en general, una partida de aceite al precio de 3'70 litro previa presentación del carnet de racionamiento en el almacén del Sindicato de Alimentación, (Sección campesinos), García Humet, 37. Ei Comité Administrativo.

TERCERA RELACIÓ DE DONATIUS A ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Donatius rebuts per Ici Comissions de Sanitat i Assistència Social fins el dia d'avui a profit del Sanatori Mèdic-Quirúrgic, Maternitat, Casal dels Vells, Casal deis Infants i Cuina. Popular de la nostra ciutat.

Suma anterior, 1.178'50 ptes.

Obrers de la casa Cunillera Alsina, 38 ptes.; Obrers de la casa Vallhonrat i Cia. 55; Socors Roig del P. O. U. M., 250; Taller confederal, núm. 1, C. N. T. 412’75.

Total. 1.034’25 ptes.

A les Oficines de les Conselleries d'Assistència Social i Sanitat del nostre Ajuntament, continua oberta la subscripció, tots els dies feiners de 11 a 1 del matí i de 5 a 7 de la tarda.

DARRERS DETALLS REFERENTS A L'ESDEVENIMENT DE DEMÀ A LA NIT AL TEATRE DEL POBLE.

La representació de l'òpera "Marina" ha desvetllat un interès tan gran que actualment ja no resta ni una sola localitat per vendre, i a fi d’evitar los aglomeracions pròpies del cas, s'adverteix al públic que la porta principal del Teatre del Poble serà oberta una hora abans de començar la representació, i la porta que dona pas a l'entrada general serà oberta dues hores abans de començar aquest magne esdeveniment.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Josep Coronada, de 52 anys d'edat i amb domicili a Barcelona, al carrer Robador, 24, el qual ha estat curat de ferida contusa al cap; ferides i erosions a les mans i contusió a l'esquena amb probable fractura de la 6ª i 7ª costella. Ha estat hospitalitzat.

Fidel García, de 30 anys, presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, cremades conjuntivals a tota la cara i avantbraços, Ha passat al seu domicili Dr. Pearson, 6.

Andreu Bagué de 10 anys, i amb domicili al Pla de l’Ametllera, 105, ha estat assistit de ferida contusa al llavi inferior de resultes d'una caiguda.

Joan Poquet, domiciliat a Barcelona, que de resultes d'una caiguda presentava fractura del cúbit i radi d’ambdós braços i contusions generals.

Gregori Segarra, de 41 anys i amb domicili al carrer de Galileu, 14, de resultes d'una explosió de dinamita, ha estat curat de trituració del metacarp esquerre, amb despreniment dels dits índex, mig i anular, amb xoc traumàtic i cremades múltiples a la cara i avantbraç. Ha estat hospitalitzat.

NOTA DEL COMITÈ DEL TEATRE DEL POBLE.

Havent estat intervinguda per l'Exèrcit Popular la companyia Barron-Galache, que havia d'actuar dissabte i diumenge, al Teatre del Poble, s'adverteix al públic que després de laborioses gestions s'ha pogut aconseguir que. aquesta setmana actuï al nostre Teatre la formidable companyia que dirigeix el gran artista Fernando Vallejo.

Així, doncs, diumenge, ben al contrari del que s'havia dit, hi haurà Teatre.

INSTRUCCIONS .PER AL CAS DE BOMBARDEIX.

La Junta de Defensa Passiva Organitzada, prega als ciutadans terrassencs compleixin amb disciplina les instruccions que en la present setmana els seran lliurades en el propi domicili pels vigilants nocturns.

Del civisme i del propi interès de tots els conciutadans espera la J.D.P.O. el compliment, al peu de la lletra, de les esmentades instruccions impreses i il·lustrades amb gràfics adients a la defensa de la població civil en cas de bombardeig.

TELEGRAMA REBUT.

La Presidència del Consell Municipal ha rebut aquest matí del Comandant Militar i Comissari de guerra el següent telegrama:

"Comandant militar i Comissari de guerra, Ahir quedà allotjat a Tabernes el Segon Batalló, sense novetat".

El Batalló esmentat, fa referència als soldats que partiren ahir de la nostra ciutat.

Carta abierta

Terrassa, 10 de juny de 1937.

Company director de VIDA NUEVA.

Es prega la inserció en el periòdic de la vostra digna direcció, de la lletra que segueix;

Ahir, dia 9, aparegué en els diaris "Vida Nueva" i "Front" una lletra, signada per "Un forner", dirigida al company Castanyer i amb la qual es parlava de retop en termes gens elogiosos de la Conselleria Municipal de Proveïments i que mentre el que la signa no doni la cara, com que no li hagi de reconèixer cap dret, em crec obligat a no contestar ja que  a més de les grans inexactituds que es permet escriure, hi ha la frescor de llançar la pedra i amagar la mà.

Vostre i de la causa antifeixista,

MIQUEL DOMINGO

SECCIÓN GÉNERO DE PUNTO (C.N.T. - U.G.T.).

Se ruega a todos los compañeros y compañeras que se encuentran en paro forzoso y estén especializados, que pasen por la bolsa del trabajo todos que no lo hayan hecho, los días 9, 10 y 11, de 6 a 8.

NOTA.—De no hacerlo, se considerará que renuncian a todos sus derechos.

SINDICATO DE LA INDUSTRIA DE CONSTRUCCIÓN, MADERA Y DECORACIÓN.

Se convoca reunión de Juntas y militantes para mañana viernes, a las 9 de la noche en nuestra Decretaría, Joaquín Maurín, 76.

EL SECRETARIO

No hay comentarios: