viernes, 25 de junio de 2021

La Humanitat : Any 6, núm 1648 (8 juny 1937) pàg. 3.

 

Han arribat de la U. R. S. S.

Després d'una llarga estada a la URSS, on havien estat especialment invitats per a assistir a les festes organitzades per la gran nació amiga en commemoració de la Festa del Primer de Maig, va arribar a la nostra ciutat la Comissió de representants de tots els partits polítics i sindicals antifeixistes desplaçada a la URSS, en representació de l'Espanya liberal i democràtica. Hi figuraven també representants de l'Exèrcit i la Marina.

A l'objecte de rebre l'esmentada Comissió, una nodrida representació d'«Amics de la Unió Soviètica», es va desplaçar a la frontera francesa, per tal de rebre els comissionats, els quals feren el viatge fins a Barcelona en un autocar facilitat per l'esmentada «Associació d'Amics de la URSS».

A les set de la tarda els que aquests dies han estat hostes d'honor de la gran nació amiga, feren llur entrada a la nostra ciutat. Entre ells figura el tinent Josep Alcalà Zamora i Castillo, i els companys Galloso, Riera, Galobardes i Alfred Perenya, milicià de la Divisió Francesc Macià- Lluís Companys, número 30 i representat d'E. R. de C.

Prèviament, aprofitant llur pas, havien celebrat actes a Portbou i Girona per tal d'exposar a ambdues ciutats el que havien vist amb referència al progrés econòmic i cultural de la Unió Soviètica i del seguit d'atencions de tota mena que havien rebut per part de la gran nació russa.

A Girona, especialment, calgué celebrar l'acte a la Piscina municipal, que tot i ésser el local més gran de la ciutat, estigué ple de gom a gom.

Arribats a la nostra ciutat, s’adreçaren tots, al local que a l'Avinguda. de les Corts Catalanes, té «l’Associació d'Amics de la Unió Soviètica». Allí hi havia. entre altres, l'exconseller Antoni Maria Sbert, president del Comitè local d'«Amics de la URSS » i la seva Junta Directiva en ple, presidida pels companys Gastedo, Soto i Guinart, pel Consell Permanent d'E. R. de C ., i Forcades, per la Federació de Barcelona-ciutat d'E. R de C., i el magistrat de la nostra ciutat, Pau Balcells. També hi veiérem el dibuixant Bagaria i una nodrida representació de la premsa. barcelonina.

Al local de l'Associació se celebrà un lunx, en el qual es feren vots per l'amistat entre Espanya i la URSS.

Els nostres representants digueren que venien encantats del seguit d'atencions que han rebut en llur estada a la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques, ensems que portaven molt bones impressions dels progressos culturals i econòmics que han pogut observar en llur estada a la nació amiga.

A tal efecte ens digueren que volen exposar en una colla d'actes al poble de Catalunya. i al de tot Espanya, el que han pogut observar a la URSS, i ahir vespre mateix s'adreçaren per ràdio des de les emissores barcelonines.

Digueren també que tenen anunciat un acte per a avui a Terrassa; un altre per a dimecres, a les sis de la tarda a Sabadell, i el mateix dimecres, al vespre, se celebrarà a la nostra. ciutat un magne festival al Palau de Belles Arts, en el qual parlaran tots els nostres representants.

No hay comentarios: