martes, 8 de junio de 2021

Vida Nueva, edición del jueves, 27 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

EL TRÁNSITO RODADO

A pesar de lo que diga la prensa y haciendo caso omiso de las disposiciones de las autoridades, el andar por la vía pública resulta algo peligroso.

Diez meses atrás todo estaba justificado por las circunstancias, pero ya no hay razón de persistir, quebrantando las ordenanzas municipales.

Son muchos los carros y bicicletas, que sin luz y sin tener en cuenta las direcciones, transitan como en el mejor de los mundos, con grave peligro para los peatones.

Los automóviles, también transitan por las calles, a velocidades propias de las carreteras y mayormente por la Rambla, lo cual parece haber sido tomada por una pista, que a veces horroriza ver correr coches ante el posible choque en una esquina con otro vehículo.

En vista de la actitud de algunos conductores en no enmendarse, a pesar de todos los requerimientos, quizá sería conveniente que las autoridades emplearan medios más coercitivos, para reprimir estos desmanes.

FESTIVAL A BENEFICIO DEL SELLO PRO-INFANCIA.

El Centro Excursionista de nuestra ciudad ha organizado para el próximo domingo día 30 a las 4 y media de la tarde y en su local social, una selecta sesión de cine a beneficio de la campaña del Sello Pro-Infancia.

HA LLEGADO EL CORREO DEL FRENTE.

Habiendo llegado el cocho correo del frente, se avisa a los familiares de los compañeros que se hallan en él para que puedan pasar a recoger los encargos.

CENTRE EXCURSIONISTA TERRASSA.

Consoci: Us convoquem a la reunió general extraordinària que es celebrarà en el local social, carrer de Bonaventura Durruti, 37, el dia 27 de maig, a dos quarts de 10 de la vetlla de primera convocatòria i a les 10 de segona, sota l'ordre del dia anotat al marge:

Lectura i aprovació de l'acta anterior.

Renovació de càrrecs vacants del C. D.

Assumptes d'ordre interior.

Degut a la transcendència dels assumptes a tractar, se us recomana l'assistència.

Terrassa, maig del 1937.—Per acord del C. D., Joan Borràs, Tresorer.

DONATIU A LA CONSELLERIA DE SANITAT.

La Conselleria de Sanitat ha rebut un donatiu de coques i carquinyolis de la fàbrica de pastes “Esport” que han estat lliurades a la Maternitat i al Casal de l’Infant.

DONATIUS.

El Sanatori .Mèdic Quirúrgic ha rebut els següents donatius: Del Sindicat del Ram de la Fusta; U. G. T., la quantitat de 100 pessetes amb destí a l'Hospital de Sang. A més, del tinent Lluís Lavandera, que habita en la Caserna de la nostra ciutat. la de 100 pessetes.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat els següents accidents a l’esmentat dispensari:

Eusebi Villarassa, de 3 anys d'edat, el qual ha estat guarit de ferida incisa a la regió parietal esquerra produïda per un cop. Ha passat al seu domicili, Pardo Bazán, 30.

Margarida Subirà, do 82 anys d'edat, i amb domicili al carrer de Colom, 315, la qual presentava segons diagnòstic, ferida incisa contusa a la, regió frontal amb probable fractura de l'esmentada regió, dc resultes d'un cop de roc. Ha estat hospitalitzada.

Teresa Gui de 30 anys. presentava un fort atac d'histerisme, i contusió amb hematoma a la regió occipital. Ha ingressat al nostre Sanatori Mèdic,

Maria Mauro, de 62 anys. Ha estat guarida de ferida incisa-contusa a la regió occipital. Ha passat al seu domicili, Francesc Ascaso, 10.

F.I.J.L. -. F.A.I.

Federación Local de Juventudes Libertarias

Estos que proclaman su incondicional sumisión al gobierno de la contrarrevolución, son los mismos quo señalan en sus órganos de prensa, la represión que contra los organismos obreros se está preparando tras cortina, si no se le planta cara.

¿Por qué se insulta y calumnia a los que no comulgan con ruedas de molino? ¿Por qué no se encuentran los que asaltan locales? Por qué no se descifra la muerte de Manuel Osuna? ¿Nos contestareis, señores que propagáis el principio de autoridad?.

CONSELLERIA DE LA VIVENDA.

Es posa en coneixement de tots els titulars de més de quatre vivendes, que deuen personar-se en aquest departament, carrer del Passeig, 7 i dintre les hores de 10 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda, per tal de comunicar-los-hi un assumpte d’interès.

NOU HORARI EN ELS SERVEIS DEL GAS.

El Comitè local de “Serveis de Gas Unificats de Catalunya", posa en coneixement dels seus abonats que a partir d'avui. dijous, ha establert un nou horari de consum, motivat per les actuals circumstàncies.

Heus ací:

Matí: De dos quarts de 12 a dos quarts de 2.

Tarda: De 7 a 8.

L'ÚLTIM FESTEIG OFICIAL A PROFIT DEL SEGELL PRO-INFANCIA.

El Comitè local del Segell Pro-Infància resta Satisfet de la cooperació que el poble de Terrassa ha dispensat a benefici dels infants residents a Catalunya. I per tal de donar un final esplèndid a la present campanya, ha organitzat un festeig artístic-musical per el proper dimecres dia 2 de juny, en el Teatre del Poble.

Aquest acte hem de fer remarcar que serà Oficialment el darrer. Hi assistiran per la importància que inclou, a més del Comitè local, el Central.

Hom espera que en aquest dia els nostres ciutadans respondran, com han respost fins avui, a l'èxit apoteòsic que mereix la IV campanya del Segell Pro Infància.

EL CAP DELS SERVEIS MÈDIC SANITARI MUNICIPAL HA RENUNCIAT AL

A l’objecte d’intensificar la tasca de profilaxi social que assenyala el vigent reglament d'inspeccions sanitàries promulgat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el doctor Joan Paulís, Inspector Municipal de Sanitat de la comarca de Terrassa, ha presentat al Conseller de Sanitat del nostre Ajuntament la renúncia del càrrec de Cap dels Serveis Mèdics-Sanitaris Municipal que exercia interinament.

IMPORTANT FESTIVAL BENÈFIC DE DISSABTE.

El Sindical d'Espectacles Públics U.G.T. en organitzar aquest primer festival públic, que tindrà lloc dissabte a les 9 de la nit, al Saló d'Actes de la U.G.T., ho fa sota el sinònim d'una alta finalitat benèfica: Hospital de Sang local.

Son dos els sentits que el fan interessant. El cultural î netament artístic, iel de la novetat que la direcció, tant de les orquestres com ballets, rítmica i teatre, va a càrrec de destacats elements ben coneguts dintre de l’art terrassenc.

I és per això i per donar més relleu al sentit benèfic que inclou que el Sindicat d’Espectacles Públics U.G.T., espera dels ciutadans terrassencs sabran correspondre a aquest acte, així com també interpretaran degudament l’interès que ha mogut els organitzadors.

El preu de la invitació, serà el d’una pesseta. Són varis els llocs que es poden obtenir, cosa que es podrà constatar en els programes que s’han posat a la llum.

No hay comentarios: