miércoles, 9 de junio de 2021

El Dia, edició de divendres 28 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

NOTA DE LA PRESIDENCIA DEL CONSELL MUNICIPAL :: EL SUBMINISTRE l EL PREU DEL PA.

EI conflicte de subministrament de pa esdevé cada dia més greu, degut a la qüestió d'ordre econòmic en què es debat la Comissió Municipal de Proveïments i motivat per l'elevació del preu d'adquisició de la farina que no guarda comparació amb el de venda. Aquest estat de coses, amb perjudici de la indicada Conselleria i que en definitiva ho és per al poble de Terrassa, de no posar-hi mà faria a no tardar gaire que, no es pogués donar el racionament més necessari.

Convocats a aital fi per aquesta Presidència, s'han reunit avui aquesta tarda, el Comitè Administratiu de la Indústria Flequera Socialitzada, junt amb el Conseller-Regidor de Proveïments i. el President del Consell Municipal, i estudiats degudament els punts de vista, ha quedat plenament comprovat sense lloc a dubtes que a Terrassa es ven el pa més barat que no passa a Mataró, Sabadell, Badalona, Matadepera i altres poblacions dels entorns de la nostra, i per tant que si es vol donar el racionament normal del pa, i àdhuc subministrar-lo quatre dies per setmana, en lloc de tres, forçosament haurà d’augmentar-se el preu en 5 cèntims els pans petits i 10 cèntims els pans grossos. Creient-ho així reunits després de deliberat estudi, han pres el següent acord:

"Que. des del dia primer de juny proper sigui aplicat amb caràcter provisional i fins a nova ordre, un augment de cinc cèntims per ració ordinària, i per tant.

Els pans petits en lloc de 0'25 ptes. Es vendran a  0’30.

Els pans grossos en lloc de 0’50 ptes. es vendran a 0'60 ptes.

Terrassa 27 de maig del 1937.

El President del C. M.. JAUME FIGUERES.

EL CÒNSOL DE MÈXIC A TERRASSA.

El proper dijous, invitat pel Consell d’Empresa d'algunes fàbriques, visitarà la nostra ciutat el Cònsol de Mèxic, entre altres visites els diferents establiments oficials.

Tots sabem, sobrerament que Mèxic ha estat un dels primers països que ens ha prestat més ajut en contra del feixisme. La visita, doncs d'aquesta personalitat, la qual porta la representació d'un poble germà de cor i d'idees, hem de proporcionar-li complaent. De moment sabem que el C. de E. de la casa Sala i Badrinas li farà ofrena d'una manta especial, teixida exclusivament per al poble al·ludit.

Estem convençuts que l’il·lustre hoste sortirà de l’excursió visita a la localitat, emplenat de satisfacció com sortí el Cònsol de la U.R.S.S.

GEST EXEMPLAR.

El nostre Partit, ha rebut aquest comunicat del metge Santiago Palet Bosch.

Diu:

“Partit Socialista Unificat de Catalunya Ciutat-

Companys,

Ahir a les 10 de la vetlla, el nostre company en Miquel Pascual, en ésser requerit per a donar sang, per una transfusió a un malalt de Matadepera en imminent perill de mort, va prestar-se immediatament no volent acceptar absolutament cap gratificació, com la família del malalt li oferia i generosament em feu la resposta que podia comptar sempre amb ell, per a qualsevol cas que pogués presentar-se de nou.

Particularment, i en nom del Partit, vareg donar-li les gràcies, i us ho notifico amb gust per a estímul i exemple de tots.

Vostre amic Palet”.

PROFIT DEL SEGELL PRO-INFÀNCIA.

Per al proper dissabte i diumenge, diverses entitats de la localitat han organitzat una sèrie de festivals, tots a profit del segell Pro Infància, el conjunt del programa dels quals, detallem a continuació:

Dissabte nit a les 9. Al Casino del Comerç donarà un recital el rapsode Antoni Arias. La primera part serà dedicada al Madrid heroic i la segona al malaurat poeta Frederic Garcia Lorca. També hi prendrà part el sextet del S. U. E. P. amb un concert simfònic compost de música madrilenya i música andalusa.

Per a diumenge al matí i tarda al l'arc Municipal es celebraran grans audicions de Sardanes.

Per a diumenge a la tarda a dos quarts de cinc en el local del Centre Excursionista es celebrarà un festival el qual es compondrà d'una selecta sessió de Cinema i Jocs de Prestidigitació a càrrec del Professor Galan.

Per a diumenge a la tarda a les 5, una gran Festa íntima en ei Grup Excursionista Montserrat.

Esperem que els terrassencs aportaran els seus donatius a aquestes tota vegada que s'acaba la IV campanya del Segell de referència. Terrassencs, assistiu-hi!.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Maria Miralda, de 10 anys d’edat i amb domicili ai carrer de la Palla, 7, que ha presentat segons diagnòstic del doctor de guàrdia, contusió al colze braç dret, a causa d’una caiguda a la via pública.

Maria Ferrés, de 15 anys. La qual presentava una espina clavada a amígdala dreta. Ha passat al seu domicili A. Colldeforns.

Josep Guimerà Marti, domiciliat a Faraday, 100. que presentava ferida incisa pòmul esquerre, de resultes d'haver caigut en el col·legi.

Ha estat guarit de contusions a la cama dreta, de resultes d'haver-lo atropellat un auto, el soldat Josep Ramoneda. domiciliat a la Caserna d’aquesta ciutat.

FESTIVAL OCELLISTA.

Per a demà passat diumenge, s'anuncia un festival ocellístic que ha organitzat la "Societat Antiga Ocellera Terrassenca", en el qual es sortejaran varis objectes,

que seran a benefici del casal d’infants Busquets.

El festival de referència, es celebrarà a l'estatge del Cafè Mundial, Topete, 95.

FEDERACIÓ DE MUTILATS, FERITS I MALALTS DE GUERRA.

Aquesta Federació es complau en fer públic per mitjà de la premsa que en aquesta data ha rebut els següents donatius:

Partit Obrer d'Unificació Marxista, 50 pessetes.

Socors Roig del P. O. U. M., 50 ptes.

Sala i Badrinas, E. C, 150 ptes.

AVÍS IMPORTANT PER ALS POSSEÏDORS D'APARELLS DE RÀDIO.

La conselleria de Finances de la Generalitat de Catalunya fa avinent als posseïdors de ràdio, que l'únic impost que cal pagar per a llur us i tinença en el territori de Catalunya, és el que s'esmenta en el Decret número 45 de la Generalitat Catalunya, de data 8 de gener darrer.

Oportunament serà avisada, per premsa i per la ràdio, la data del seu cobrament.

No hay comentarios: