miércoles, 30 de junio de 2021

Front, edició de divendres, 11 Juny 1937, pàg. 2

 

Una tasca profitosa

La Federació de Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra, és una trista conseqüència de la lluita que sostenim contra el feixisme. Però el fet que tots els companys afectats directament, s’associïn, per a la defensa dels seus drets indiscutibles que han conquerit amb el sacrifici propi. I d'altra banda amb finalitats d'educació i adaptació a la societat, representa una reacció saludable contra aquesta mateixa i desgraciada realitat.

Els companys mutilats, ferits i malalts de guerra, tenen una consciència del seu deure. Saben que tenen uns drets indiscutibles, però que també tenen uns deures a acomplir, i entre aquests deures, el més primordial, el més urgent, és el de capacitar-se, el de fer-se aptes per a poder ocupar dintre de les múltiples activitats socials, un lloc de treball digne I remunerador que els permeti viure decentment i amb el mínim d'avantatges a què tenen dret.

Per això no ens podem estar de lloar toles les iniciatives que porten a terme, amb una activitat remarcable, els companys de la Federació esmentada, posant de relleu principalment la importància que té per a molts associats a la mateixa, el curset de reeducació que donarà començ el proper primer de juliol i que es farà a l'Acadèmia Fuster, amb matrícula gratuïta per a tots els mutilats, ferits l malalts de guerra,

Heus aquí, doncs una lasca, plena de sentit humanitari i altament profitosa des del punt de pista social, i tot això, s'ha fet al marge del fervor social, amb i sense ajut de la voluntat i de les empreses i els treballadors de Terrassa.

M.

REMITIT

Terrassa, 11 de juny dol 1937.

Company director de FRONT:

Preguem tingueu a bé publicar la carta oberta que segueix, en el Diari de la vostra direcció.

Donant-vos les gràcies a l'avançada. us saluden revolucionàriament,

El Comitè Econòmic del Pa

"Avui s'ha reunit el Comitè Econòmic del Pa, per analitzar el fet ocorregut ahir en la Conselleria de Proveïments. Foren cridats a comparèixer a l'esmentada Conselleria els membres d'aquest Comitè, però únicament els pertanyents a la U. G. T. El conseller Domingo, una vegada els tingué a la seva presència engegà una sèrie d'insults sobre un d'ells, i no en tingué prou en dirigir-li paraules grosseres, sinó que es va veure valent i el va agafar per agredir-lo. Els companys es retiraren immediatament de la Conselleria i al marxar presenciaren com un individu allargava la mà per felicitar al Conseller Domingo: "Et felicito', Domingo. Així m'agraden els homes",

Aquest Comitè no té pas intenció d'adreçar-li cap felicitació. El què adreça aquest Comitè és una enèrgica protesta pel fet i l'assabentem que en endavant no es prengui la molèstia, de cridar-nos a la Conselleria per cap afer. doncs no hi anirem mentre hi sigui ell, ja que nosaltres no estem disposats a què se'ns atropelli els companys d'una forma tan indigna.

El Comitè Econòmic del Pa"

CURS GRATUIT DE REEDUCACIÓ PELS MUTILATS, FERITS I MALALTS DE GUERRA

La Federació de Mutilats, Ferits l Malalts de Guerra, posa en coneixement de tots els mutilats, ferits i malalts que té oberta la inscripció d'un curset de reeducació, el qual començarà el proper dia 1 de juliol, d'11 a 12 del mati i de 6 a 7 de la tarda.

El curset es farà a l'Acadèmia Fuster, i l'import de la matrícula serà gratuïta, corrent totes les despeses a compte de la Federació. Mutilats, Ferits i Malalts de Guerra: reeduqueu-vos !

LLIBRES PER ALS FERITS

Hom ha atès les consignes. L'Agrupament de Minyons de Muntanya (Boy Scouts de Catalunya) ha rebut durant aquests dies un bon nombre de llibres destinats als hospitals i milicians del front, de procedències les més diverses.

Volem esmentar, aquí el donatiu que els obrers de la fàbrica de gèneres de punt Verdera, ha fet, per valor de cent pessetes, en llibres amb destí als hospitalitzats de guerra,

Heus ací un gest que haurien d'imitar les altres cases que comprenguin el valor, d'un llibre en mans d'un ferit.

Recordeu que a Milícies Catalanes, 41, els Minyons de Muntanya (Boy Scouts de Catalunya) reben sempre tota mena de donatius pels Hospitals i el front.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Joan Llonch, de 23 anys d'edat, ha estat curat de ferida contusa al front de resultes d'una caiguda. Ha passat al seu domicili, Puignovell, 32.

Josep Forester, domiciliat al carrer de l'escultor Armengol, 10, el qual presentava contusió i equimosi dors peu esquerre,

CONVERSES RADIOFÒNIQUES SANITÀRIES

Demà dissabte, a la una de ta tarda, el doctor Joan Paulis, Inspector Municipal de Sanitat Interí dissertarà des de l'estudi de Ràdio Terrassa sobre "El perill de les mosques".

VISITA AL PRESIDENT DEL CONSELL MUNICIPAL

Ha estat complimentat en caràcter de visita el president del Consell Municipal pel cap del Batalló Expedicionari a Apiés, front d'Osca. Aquest cap és el comandant de la força militar que havia estat allotjada a la nostra ciutat el qual havia fet molt perquè a la primera Companyia expedicionària al·ludida li fos concedida un permís per tal de gaudir uns dies amb llurs familiars.

QUARTA RELACIÓ DE DONATIUS A ASSISTÈNCIA SOCIAL

Relació de donatius rebuts per les Comissions de Sanitat l Assistència Social, fins el dia d'avui a profit del Sanatori. Maternitat, Casal dels Vells, Casal dels Infants i Cuina Popular de la nostra ciutat:

Suma anterior. 1.934’25. Un grup dc treballadors de Fil. Armengol Aurell, 75. Subscripció del Taller Confederal núm 1 C.N.T-, 468’50. Total, 2.477'75.

A les oficines de les Conselleries d'Assistència Social i Sanitat del Consell Municipal, continua oberta la subscripció, tots els dies feiners d'11 a 1 del matí i de 5 a 7 de la tarda.

SINDICAT FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.)

Es convoca als afiliats a l'Assemblea general que tindrà lloc demà dissabte, dia 12 del corrent, a les cinc de la tarda, al nostre estatge Social, carrer Milícies Catalanes. 48 (al saló d’actes), amb el següent ordre del dia:

1. Informe del Comitè Executiu "Interí" i del Comitè Executiu de la Federació Catalana Fabril i Tèxtil.

2. Nomenament de la nova Junta.

3. Precs i preguntes.

Donada la importància del mateix es prega l'assistència.

Presidirà el company Jordi Benejam. President de la Federació Catalana de la Indústria Fabril i Tèxtil.

Es necessari la presentació del carnet corresponent per a l'entrada a l'Assemblea.

NOTA DE LA J. C. I.

Es convoca a tots els afiliats a la J. C. I. a la reunió que tindrà lloc al proper dissabte dia 12 del corrent a les tres en punt de la tarda al nostre estatge social sota el següent ordre del dia:

1. Informe dels delegats al Ple del C. C. Ampliat de la J. C. I., celebrat a Barcelona.

2. Assumptes generals.

Per disciplina revolucionària teniu l'obligació d'assistir-hi.

No hay comentarios: