sábado, 12 de junio de 2021

El Dia, edició de dissabte 29 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria de Proveïments assabenta als posseïdors dels carnets números 2.501 al 3.500 que podran adquirir sabó el proper dilluns, dia 31 de maig en la Casa Miquel Gassol, Raval, 62.

L’esmentat article es podrà adquirir mitjançant la presentació del carnet de racionament amb el tiquet de sabó corresponent al dia 31 de maig.

INVITACIONS A L'ÚLTIM ACTE SEGELL PRO INFÀNCIA.

Com ja hem anunciat en altres edicions, el dia 2 es celebrarà al Teatre del Poble un gran esdeveniment líric a profit del Segell Pro Infància, el qual acte serà oficialment el darrer. L'obra que es posarà en escena serà "Cançó d'Amor i de Guerra, interpretat per la secció artística de Fraternitat Republicana sota la direcció de Miquel Llobet. I el concert que hi donarà el Sindicat Únic d'Espectacles Públics serà dirigit sota la batuta del mestre Marc Armengol.

El despatx d’invitacions numerades serà al preu de dues pessetes i el tercer pis d'una pesseta; hi qual venda s'efetuarà tots els dies als magatzems d'El Blau. Milícies Catalanes, 20, i hom pot fer encàrrecs a les entitats següents: Casino del Comerç; Joventut Terrassenca; Societat Coral Els Amics; Casa del Poble: Fraternitat Republicana Federal ; i els Sindicals C. N. T. i U. G. T.

DIADA PRO KOMSOMOL.

Demà es celebrarà arreu de Catalunya la Diada Pro Komsomol. Els Amics de la Nova Rússia de la nostra localitat recaptaran demà diumenge, de 11 a 1 del matí i de 3 a 6 de la tarda cabals al seu estatge del carrer de les Milícies Catalanes, 41.

Per a estímul als nostres germans soviètics els quals ens han ajudat desinteressadament contra els malvats, tot el poble de Terrassa ha de cooperar en aquesta Diada Pro Komsomol.

LA FIRA DEL LLIBRE.

Sabem que el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya instal·larà un estant en la fira del llibre, que celebrarà tot el poble català els dies .3, 4 i 5 del mes proper, per tal de proporcionar totes les seves edicions, les quals han tingut una acceptació falaguera arreu de Catalunya. La mostra del seu encert ha estat que totes aquestes obres han estat traduïdes en diverses llengües.

Cal remarcar, especialment, que els llibres nous que sortiran per a aquesta gran Diada del llibre, seran exclusivament dedicats als infants.

Tots els veritables catalans del poble de Terrassa tenen el deure de contribuir en aquesta Diada de Cultura i enfortiment del poble català, adquirint llibres catalans.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Neus Alonso, de 18 anys d'edat, i amb domicili al carrer d'Arquímedes, 127, la qual presentava de resultes d'una baralla que sostingué a la via pública, ferides contuses al pòmul esquerre, de caràcter lleu.

Jaume Martells, de 34 anys d'edat, amb domicili al carrer de Jodis, 107; ha estat curat de probable fractura a la costella 11ª esquerra.

A causa d'haver-la atropellada una bicicleta, ha estat- assistida la nena de 6 anys, Olga Benlliure, la qual presentava contusions a les cuixes. Ha passat al seu domicili Porta Nova, 4.

Salvador Graña, ha estat curat de resultes d’una caiguda, de ferida inciso-contusa a l’anca esquerra. Ha passat al seu domicili, Rambla d’Egara, 237.

Frederic Gil, de 25 anys, i habitant al carrer Galvany, 83, presentava segons diagnòstic del facultatiu de guàrdia, excoriacions al colze i mà dreta.

EL GRAN ACTE D’AVUI AL LOCAL DE LA U.G.T. PRO HOSPITALS.

Aquesta nit a les 9 en punt en el saló d'actes de la U. G. T., tindrà lloc l'anunciat acte a profit dels Hospitals.

Aquest interessant festival, organitzat pel Sindicat d'Espectacles Públics de la Federació Local, estarà compost de diferents parts do jazz, rítmica, ballets, teatre i concert simfònic.

SINDICAT OBRER DE LA METAL·LÚRGIA I DERIVATS U. G. T. ADHERIT A LA FEDERACIÓ NACIONAL SIDERO - METAL·LÚRGICA.

Es convoca lots els afiliats a una Assemblea General Extraordinària, per a dilluns, dia 31, a dos quarts de set de la tarda en l'estatge de la Federació Local de Sindicats, Milícies Catalanes, 48, amb el següent Ordre de Discussió:

Primer.—Nomenament de Taula de Discussió.

Segon.—Informe de la Junta Directiva.

a) Posició del Sindicat Metal·lúrgic amb relació a la Federació Local de Sindicats.

b) Successos de Barcelona i comunicat del secretariat Regional.

Tercer.—Ratificació de confiança o nomenament de nova Junta.

Pel Sindicat Metal·lúrgic, C. Casamajor, president ; M. Daví, secretari.

Hi assistirà un representant dc la Federació Regional Sidero-Metal·lúrgica i un altre representant de la Federació Local de Sindicats U. G. T.

NOIES TERRASSENQUES QUE HAN ACONSEGUIT BRILLANTMENT EL TÍTOL D'INFERMERES.

Dijous al matí, a la Facultat de Medicina de Barcelona, tingué lloc l'examen oficial per a l'obtenció dels títols d'infermera, assistint-hi les companyes que amb tant de zel han vingut assistint al curset organitzat en el nostre Partit, sota la direcció dels doctors Palet i Boada i la llevadora Na Quitèria Tarragó.

L'èxit més falaguer ha coronat els esforços i sacrificis de les estudioses aspirants, fins el punt de retornar la majoria d'elles amb brillantíssimes notes de classificació i amb el doble orgull d'haver aconseguit el preuat títol acadèmic d'una part. i d'altra, el d'ésser les primeres que han pogut obtenir-lo a la nostra ciutat.

En felicitar-les cordialment, ens és grat donar a la publicitat els noms de les interessades més meritori pel fel d'haver-se hagut de preparar gairebé totes elles en les hores lliures del treball obligat, i abonant-se del seu pecuni particular totes les despeses de llibres i matrícules.

Heus ací. Doncs, a continuació les noves infermeres acadèmiques terrassenques:

Francesca Llonch, Carme Carbó, Maria Prats. Maria Valero. Carme Valero Antònia Jané. Pascuala Téllez. Francesca Boada. Cristina Feiné. Maria Marfras. Isabel Royes, Maria Vives i Rosa Cuguero.

No hay comentarios: