jueves, 24 de junio de 2021

El Dia, edició de dimarts 8 de juny de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

EL GRAN MÍTING-CONFERÈNCIA D'AQUESTA NIT.

Per avui a les 9 de la vetlla, s'anuncia un gran míting-conferència. que tindrà lloc al local del Cinema Alegria i és organitzat per l'Associació d'Amics de la Nova Rússia (Unió Soviètica)

Parlaran, sota la presidència de Campistrou del Comitè Local, Josep Joan Galobardes i Pau Balcells, entre altres, els quals formen part de les diferents organitzacions que han visitat Rússia amb motiu de les festes del Primer de Maig passat.

VENDA DE BACALLÀ I SABÓ.

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que dimecres i dijous es vendrà bacallà en els Mercadals i establiments especialitzats en aquest article al mateix preu de la darrera setmana. El dimecres es despatxaran els carnets fins al número 6.000, i el dijous del 6.001 als restants. La ració consignada per persona és la de 100 grams.

Referent a la venda de sabó s'assabenta al públic que demà dimecres se'n vendrà als posseïdors dels carnets núm. 5.501 al 6.000, a l'establiment de Miquel Gassol, Raval, 62. Hom haurà de presentar el carnet de racionament, lliurant el tiquet corresponent al dia 9 de juny.

Fins a quatre familiars mig quilo, de cinc a més familiars, un quilo.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l’esmentat Dispensari:

Joan Perarnau, de 11 anys d’edat, amb domicili a la carretera de Castellar 67, el qual presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida a la cama esquerra per mossegada de gos.

Josep Asencio; de 16 anys, amb domicili al carrer de Bartrina, 49, ha estat curat de resultes d’haver-lo atropellat un carro, de ferida contusa amb probable fractura de la metatència cinc del peu esquerre.

Estrella Espí, de 22 anys, presentava, de resultes d’una caiguda, ferida incisa al dors de la mà dreta. Ha passat al seu domicili. Pare Llauradó, 43.

Manuel Bou. de 10 anys d'edat ha estat curat d'una mossegada de gos a la regió glútia dreta. Ha passat al seu domicili, Marquès de Comillas, 136.

S'HA TROBAT UN BRAÇALET.

Al Departament de Premsa i Propaganda ha estat portat un braçalet amb unes inicials, trobat a la via pública, el qual serà lliurat à la persona que acrediti ésser-ne propietari. Pot passar a recollir-lo al dit Departament del nostre Ajuntament.

IMPOST SOBRE LA XIFRA DE NEGOCIS.

Fins el dia 15 del corrent mes. hom ha de liquidar les operacions corresponents al mes de maig. Les declaracions s'admeten tols els dies feiners (dissabte inclusiu) a l’Oficina Recaptadora, Puignovell, 13, i per les quals, en el moment de la presentació, es procedirà a fer la liquidació del 2 per cent lliurant-se l'oportú rebut justificatiu.

PER LA CREACIÓ DELS "AMICS DE MÈXIC" A NOSTRA CIUTAT.

Ens assabenten que es troben ja molt avançats els treballs que porta a cap la comissió organitzadora d'una agrupació d'"Amics de Mèxic" a la nostra ciutat.

Dintre uns dies es procedirà a la constitució oficial de l'entitat, celebrant-se una assemblea per a nomenar el Consell local i aprovació dels estatuts.

No hay comentarios: