miércoles, 9 de junio de 2021

El Dia, edició de dijous 27 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

EL CAP DELS SERVEIS MÈDIC SANITARI MUNICIPAL HA RENUNCIAT AL SEU CÀRREC.

A l' objecte d'intensificar la tasca de profilaxi social que assenyala el vigent reglament d'inspeccions sanitàries promulgat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el doctor Joan Paulís, Inspector Municipal de Sanitat de la comarca de Terrassa, ha presentat al Conseller de Sanitat del nostre Ajuntament la renúncia del càrrec de Cap de Serveis Mèdic-Sanitaris Municipal que exercia interinament.

L’ÚLTIM FESTEIG OFICIAL A PROFIT DEL SEGELL PRO-INFÀNCIA.

El Comitè Local del Segell Pro-Infància resta satisfet de la cooperació que el poble de Terrassa ha dispensat a benefici dels infants residents a Catalunya. I per tal de donar un final esplèndid a la present campanya, ha organitzat un festeig artístic-musical per al proper dimecres dia 2 de juny, en el Teatre del Poble.

Aquest acte hem de fer remarcar que serà l’oficialment el darrer. Hi assistiran per la importància que enclou a més del Comitè local, el Central.

Hom espera que en aquest dia els nostres ciutadans respondran, com han respost fins avui, a l’èxit apoteòsic que mereix la IV campanya del Segell Pro-Infància.

CRIDA INTERESSANT QUE FA LA F. E. T. E. (U. G. T.).

Aquesta Sindical fa una crida a tots els seus filiats que estiguin en possessió d'un títol acadèmic i pretenguin sol·licitar una escola oficial de primer ensenyament, per tal d’orientar-los.

Les hores més adients per acudir al local social, són de 12 a 1 del matí i de 6 a 8 de la tarda al carrer Cremat, 27. pral.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat dispensari:

Eusebi Villarrassa, de 3 anys d'edat, el qual ha estat guarit de ferida incisa a la regió parietal esquerra produïda per un cop. Ha passat al seu domicili, Pardo Bazán, 39.

Margarida Subirà, de 82 anys d'edat, i amb domicili al carrer de Colom, 315, la qual presentava segons diagnòstic, ferida inciso-contusa a la regió frontal amb probable fractura de l'esmentada regió, de resultes d'un cop de roc. Ha estat hospitalitzada.

Teresa Guix, de 30 anys, presentava un fort atac d'histerisme, i contusió amb hematoma a la regió occipital. Ha ingressat al nostre Sanatori Mèdic.

Maria Mauro, de 62 anys, ha estat guarida de ferida incisa-contusa a la regió occipital. Ha passat al seu domicili. Francesc Ascaso, 10.

DONATIU A LA CONSELLERIA DE SANITAT.

La Conselleria de Sanitat ha rebut un donatiu de coques i carquinyolis de la fàbrica de pastes "Esport" que han estat lliurades a la Maternitat i al Casal de l'Infant.

L'IMPORTANT FESTIVAL BENÈFIC DE DISSABTE.

El Sindicat d'Espectacles Públics U. G. T.; en organitzar aquest primer festival públic, que tindrà lloc dissabte a les 9 de la nit, al Saló d'Actes la U. G. T., ho fa sota el sinònim d'una alta finalitat benèfica: Hospital de Sang local.

Són dos els sentits que el fan interessant. El cultural i netament artístic, i el de la novetat que la direcció, tant de les orquestres com ballets, rítmica i teatre, va a càrrec de destacats elements ben coneguts dintre l'art terrassenc. 

I és per això i per a donar més relleu al sentit benèfic que enclou, que el Sindicat d'Espectacles Públics U, G. T. espera dels ciutadans terrassencs sabran correspondre a aquest acte així com també interpretaran degudament l'interès que ha mogut els organitzadors.

El preu de la invitació, serà el d'una pesseta Són varis els llocs que es poden obtenir, cosa que es podrà constatar en els programes que s' han posat a llum.

DEMÀ NO SORTIRÀ ENCARA LA MONEDA FRACCIONARIA :: S'ASSEGURA QUE DILLUNS ES POSARAN EN CIRCULACIÓ LES D’UNA PESSETA.

A pesar d'haver notificat la possibilitat que demà sortís la moneda fraccionaria, la Conselleria de Finances ens comunica que no ha estat possible fer-ho.

Amb tot, s'assegura que el proper dilluns es posaran on circulació les monedes fraccionaries d'una pesseta.

No hay comentarios: