domingo, 6 de junio de 2021

Front, edició de dimarts, 25 Maig 1937, pàg. 2

 

Benaventurats els innocents !

Sembla decidit que pels mitjans que sigui cal anul·lar el nostre Partit. Aquesta deu ésser la consigna rebuda de lluny i que cegament apliquen uns homes d'un servilisme a prova de bomba.

Està bé, que els afiliats al P. S. U. C., segueixin fidelment el camí que els senyalen encara que algunes vegades hagin de negar la seva pròpia consciència. D'això se'n diu disciplina de partit, encara que molles vegades sigui disciplina de situació. Però el que és més sorprenent és que calguin lligats de peus i mans a l'obediència a ultrança d'aquestes consignes, gent tan diferent dels nostres adversaris sistemàtics —perquè així han volgut ells que fos─ com són els homes de l'Esquerra, L'aliança que fan és monstruosa i només es pot comprendre en el cas d'haver d'eliminar un enemic comú tan poderós com sembla que som nosaltres.

L'ofensiva reformista contra el nostre Partit, a Terrassa s'ha manifestat darrerament en els sindicals. Ja sabem el que ha passat, i també sabem que ara en nom de la unitat sindical (quina cara tan gruixuda tenen!) estan produint escissions en tols els sindicats, en les assemblees dels quals no han pogut dominar mai.

El cas de l'Associació d'Empleats i Tècnics és molt interessant. No podent imposar la seva voluntat, nomenen una comissió reorganitzadora de la mateixa Associació, donen un visca al sindicat, un a la U. G. T., i un a la unitat sindical.

I això ho fan entre altres, els peixos grossos dc l'Esquerra, acompanyats d'esquirols i cagadubtes, perquè segons ells els dirigents de la veritable A. E. T., "l'han posada al servei del seu partit polític". Fa bonic oi?. Benaventurats els innocents de l’Esquerra que no s'adonen que fan de tropa dc xoc del P. S. U, C! Benaventurats perquè no saben que el que ells diuen que hem fet nosaltres ES UNA MENTIDA !

Es clar ara, realitzats els seus propòsits, la U. G. T. local, podrà fer manifestos de conjunt amb el P. S. U., per ''seguir les normes i estatuts de la U. G. T. I podran publicar "Plans de la Victòria" que seran plans de dominació política. I els homes de l'Esquerra es trobaran que s'hauran ficat a la gola del llop i no ens podran sortir. Benaventurats els innocents que treballen pels altres!

l parlem-ne d'allò que deien! Que no recorden aquella crisi provocada per privar al P. O. U. M., de la Conselleria Municipal que li corresponia? Que no recordeu què va passar? On va ésser que els homes del P. O. U. M. Van posar el sindicat al servei del Partit, si van ésser ells mateixos que per un acord de la U. G, T. van defensar que el P. O. U. M, havia d'ésser exclòs? Ho veieu com MENTIU DESCARADAMENT dient que hem supeditat el sindicat al Partit. quan ha estat sempre al revés?

Que us en fa de mal la veritat! Per això feu esforços que a nosaltres mateixos per més hipòcrites que sigueu us han de repugnar. Però bah! Els temps tornen i tindrem lleure per tot. Benaventurats els innocents! Per ells serà l’ostracisme.

M.

VAILETS DETINGUTS PER FURT

Aquest mati han estat detinguts uns vailets, acusats d'haver entrat a una casa a furtar, emportant-se'n diverses coses i entre aquestes un rellotge de gran valor.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Mercè Morera, de 9 anys d'edat, amb domicili al Passeig de Garcia Hernández, 25, que a causa d'una caiguda a la via pública ha estat curada de ferida incisa a la regió frontal. Elies Abad, de 14 anys, ha estat curat d'erosions diverses a causa d'una caiguda de bicicleta. Ha passat al seu domicili; Martin Díaz, 15. Filomena Santasusana, de 12 anys, la qual presentava, de resultes d'una caiguda ferides incises al pavelló de l'orella esquerra i regió mastoide. Ha passat al seu domicili, Ctra. de Matadepera, 20. Quintí Munt, natural dc Sant Mateu de Bages, presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, escoriacions colze esquerra i probable luxació colze dret, de resultes d'una caiguda de bicicleta.

IMPORTANT PER ALS DETALLISTES EN GENERAL

La Conselleria de Proveïments assabenta a tots els detallistes en general, l'obligació ineludible que tonen de vendre els articles com és sabó, oli, porc, etc. als associats de les cooperatives. El que contravingui aquesta disposició serà sancionat severament.

NOUS GRUPS ESCOLARS EN MARXA

Ahir, tal com palesà la Comissió de Cultura i Propaganda de l’Ajuntament, s’obriran dos nous Grups Escolars per als infants terrassencs, un en el carrer d’Infant Martí, cantó Galvany i l’altre a l’antiga casa Ubach del carrer Garcia Humet.

Aquestes obertures i la que s’efectuarà el propvinent dilluns a l’antic edifici religiós del carrer Durruti, el qual edifici fins fa poc era ocupat per la Cuina Popular, és la mostra de la tasca laboriosa que està efectuant la Comissió de referència en bé dels nostres infants i per a la cultura.

CONVOCATÒRIA PER ALS DELEGATS DE CÈL·LULA DEL PARTIT

Tots els delegats de cèl·lula del partit han de passar per tot demà, dimecres, pel Comitè Local, carrer de J. Maurin, 31, primer pis, per a rebre instruccions.

CONVOCATÒRIA PER A LA CÈL.LULA 14

Es convoca a la cèl·lula 14 a la reunió de demà, a les quatre de la tarda al local del partit.

 

PODREU PROVEIR-VOS DE MONGETES DIMECRES O DIJOUS

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que dimecres i dijous posarà a la venda mongetes a tots els establiments dels Mercadals i carrers destinats a aquest efecte.

La presentació dels tiquets que portin la data del 26 i 27 de maig.

EI dimecres es vendran els tiquets de l'1 al 6.000. El dijous es vendran els tiquets del 6.001 als restants.

Es podrà adquirir a proporció de cent grams per persona els qui les desitgin crues i de 200 grams els qui les vulguin cultes.

El preu de venda serà a raó de 3’20 el quilo.

PER SI HEU DE COMPRAR OLI...

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que la present setmana els establiments que vendran oli tindran un permís especial de la Conselleria, que fixaran en lloc visible. Serà imprescindible per l'adquisició de l'esmentat article, que hom presenti el carnet dc racionament lliurant el tiquet d'oli corresponent al dilluns dia 24 de maig. De 1 a 2 familiars es lliurarà la quantitat de mig litre; de 3 a 4, un litre, de 5 a 6 un i mig, i de 7 a més 2 litres.

DIJOUS I DIVENDRES ES VENDRÀ BACALLÀ

La Conselleria de Proveïments posa en coneixement del públic en general que el pròxim dijous i divendres es vendrà bacallà sec, pertanyent cent grams per persona, tenint en compte que el repartiment es farà de la següent manera:

Dijous: núm. de carnets 1 al 6 mil.

Divendres: del 6.001 al restants.

Dijous s’arrencarà el tiquet del dia i divendres el tiquet del dijous.

Els preus seran els següents:

Bacallà sec, morro, 5'25 quilo.

Penca sense cua. 5 ptes. quilo.

Penca amb cua, 4'75 ptes quilo.

Els associats a la Unió de Cooperatives els proveiran a les seves sucursals.

ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TÈCNICS (U.G.T.)

NOTA PREGADA

Havent arribat a coneixement de l’Associació d’Empleats i Tècnics, que l’anomenat Comitè Local interí ha radiat una nota obligant a revalidar els carnets dels afiliats, que els carnets que actualment posseeixen són carnets que per ésser precisament de la U.G.T., no necessiten en absolut cap revalidació, tota vegada que l’Associació d’Empleats i Tècnics està legalment constituïda en la Unió General de Treballadors d’Espanya, dintre la respectiva Federació Nacional d’Indústria.

En conseqüència, els nostres afiliats s'abstindran de fer efectiu cap rebut que no vagi avalat amb la signatura del Caixer, company Marques. I presentat pel Conserge, company Casas.

Al mateix temps, hem de posar en coneixement dels nostres afiliats, que una nomenada comissió organitzadora intenta crear un nou Sindicat. La intenció per ella sola ja es reprovable, doncs, va encaminada a trencar la unitat que sempre ha mantingut l'Associació d'Empleats i Tècnics.

No us deixeu sorprendre per aquesta maniobra escissionista i resteu sota la disciplina d’aquest Consell Executiu, el qual, fent ús de la confiança que li fou atorgada en l’Assemblea General Extraordinària que tingué lloc el dia 20 del corrent, anirà donant les orientacions que calguin, d’acord al desenrotllament dels esdeveniments.

Empleats i Tècnics: esteu legalment dins la Unió General de Treballadors d’Espanya. Cal atendre’s a les disposicions de la Federació Nacional d’Indústria i entre tant, neutralitzar tota temptativa de divisió sindical.

Pel Consell Executiu, F. Olivé President.

No hay comentarios: