domingo, 19 de noviembre de 2017

El Dia, edició dilluns 28 de maig de 1.934, pàg. 2

Atemptat de carácter polític

Ahir, a dos quarts de 10 del vespre, sortia del Círcol Tradicionalista per a dirigir-se al seu domicili, el veí d'aquesta ciutat En Miquel Luis i Besass, de 38 anys, casat, empleat a la bridada municipal de recollida de gossos, i en travessar com de costum, l'obscur carreró de l'Olm, popularment conegut per carrer de l'Esclop, l'emprengueren dos individus que estaven apostats, esperant-lo, a escassa distància del carrer de Sant Pau.

Els dos subjectes s'acararen decididament amb el Luis i li indicaren que es tragués del trau de la solapa de la americana, un distintiu catòlic d'exercitant que hi duia col·locat. En negar-se a obeïr l'extemporància ordre dels desconeguts, aquests, sense dir-li cap més paraula, li engegaren sis trets de pistola i emprengueren ràpida fugida en direcció al carrer del Passeig.

Fou per un vertader miracle que l’agredit sortís completament il·lés dels dispars, car un dels projectils, engegats des de pocs pams de distancia, havia de travessar-li fatalment el costat esquerre de no haver volgut l'atzar que la bala rebotés al bell mig d'una moneda de cinc pessetes que l'agredit portava a la butxaca de l'ermilla. Al mateix temps, altre dels projectils li travessà la roba d'una de les mànegues de l'americana, i els restants anaren a rebotre a la paret passant a fregar el cos de la víctima.

El soroll de les detonacions, originà la natural alarma entre els veïns i transeünts, congregant-se als pocs instants en aquell lloc nombrós públic que comentava, indignat, l'agressió.

El succés fou posat immediatament a coneixement de la policia i el jutjat d'instrucció que ha iniciat les diligències oportunes per al descobriment dels autors de l'inqualificable atemptat.

Sembla que l'agredit, que està afiliat al Círcol Tradicionalista, havia rebut freqüents insinuacions perquè deixés d'ostentar l'insignia d'exercitant, el qual el Luis accedí a fer-ho durant les seves hores de treball a la brigada i així mateix ho feia d'uns dies ençà.

Ja no cal dir que unim la nostra protesta a la general indignació que el fet ha produït a la nostra ciutat.


No hay comentarios: