viernes, 24 de noviembre de 2017

Flama. Núm. 125 (1 juny 1934) pàg. 2

TEATRE

"El rolls del senyor Fornaguera"

El jove fejocista del grup "Avant" de Terrassa, Josep Massaguer, ha estrenat al Centre Social d'aquella ciutat una bonica comedia en un acte que ha estat molt aplaudida i lloada.
No eren debades els aplaudiments.

La comedia fuig de la xavacaneria a que ens tenen acostumats els productors d'aquesta mena de teatre i és ensems una bella recopilació de costums moderns.

Un argument, tal vegada un xic rebuscat, dóna ocasió a l'autor de presentar-nos dos nois de casa bona, rnembres inútils de la societat ocupats en enganyar al seu pare per tal de poder lliurament gaudir de la posició insuperable que l'afany i el treball d'aquell burguès que els ha guanyat amb la suor del seu front. Trafiques i combinacions indignes per a gaudir d'una vida sense fer res; pero en troben de més vius que s'aprofiten de les seves males arts per a viure amb l'esquena dreta, resultant burlats els burladors.

El conjunt és força encertat i l'estil literari a l'altura de la comedia, per bé que hi trobem una manca de gràcia i d'acudits encertats. Cal encoratjar el novell escriptor; sobretot avui que tanta manca hi ha de teatre catolic que encaixi amb les exigencies modernes.



No hay comentarios: