sábado, 11 de noviembre de 2017

Flama. Núm. 123 (18 maig 1934) pàg. 4

La Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat ve prepcupant-se del ressorgiment espiritual del nostre poble, amb una constancia remarcable. Adés, ha celebrat un curset sobre la litúrgia dels Sagraments, consistent en una série de conferéncies, d'autoritats competents i indiscutibles.

Els problemes de la nostra vida actual ens condueixen a prescindir de moltes coses que en el seu fons ens són necessàries, i és natural que la ignorancia dels principis elementals de la religió sens precipiti al desconeixement dels nostres deures i, en conseqüéncia, al poc amor per a les manifestacions de carácter purament espiritual.

Com a digne coronament de les conferéncies i com a terminació del curs es reproduí a Terrassa, d'una manera viva i colpidora, l'escena del baptisme dels catecúmens.

El marc més adequat, no podia ésser altre que l’arqueológic de les velles esglésies romániques de l'antiga Egara. Allá, doncs en aquell ambient primitiu, en aquell aire ple de misticisme, en aquell recó sortosament no profanat es visqué, per unes hores, l'esperit íntimament cristià dels primers temps del cristianisme.


No hay comentarios: