sábado, 29 de septiembre de 2018

El Dia, Edició dilluns 6 de maig de 1.935, pàg. 2


EXPOSICIONS

perJ.BaIdric

Amics de les Arts

P. LABARTA.

Aquest artista és un gat veil de la pintura; en coneix tots els recursos, tots els trucs de bona llei, tots els secrets. Home dotat espiritualment, però encara més tècnicament, ha vingut a Terrassa a mostrar-nos unes quantes de les seves meravelles pictòriques. Figures femenines i paisatges hi ha ara arrenglerats en les parets del saló de la nostra primera entitat artíslica; les primeres resoltes amb una amplitud de visió i un pinzellat tan hàbil que ens dóna els models encara més bells dels que realment deuen ésser i sap posar-los-hi dintre els ulls una aureola de somni encisadora.

En els paisatges fa gala d’una gama freda i esblaimada amb la que sofreix delicades harmonies. Ressalten els núms. 21 i 26 frescos com unes roses, i el paisatge barceloní, fort i contundent.

Una de les exhibicions pictòriques de més qualitat que hem vist a Terrassa.

HOME ATROPELLAT PEL TREN.

A les sis del matí d'ahir, el capatàs de la Brigada de Maniobres de la Companyia de Ferrocarrils del Nord, Victorià Lanuza i Ara, de 41 anys, casat, resident al carrer de Salmerón 185, fou víctima d'un sensible accident.

Mentre es trobava dirigint unes maniobres que efectuava un tren de càrrega, fou atropellat per una màquina que també efectuava maniobres.

La forta trompada que rebé, llençà al Lanuza amb violència a terra, lloc on quedà estès, sense coneixement.

L’Ambulància de la Creu Roja que fou avisada del succeït, transportà el ferit al Dispensari. Presentava ferides contuses a les regions parietal i temporal esquerres, forta commoció cerebral i masegament general, de pronòstic reservat.

Després d'assistit, l'Ambulància el traslladà a casa seva.

ALLIBERAMENT.

Cap el matí de dissabte, fou posat en llibertat sota fiança, Miquel Lleonart i Bargalló, de 21 anys, habitant al carrer de l'Era, 7, qui es trobava detingut a la presó local des de feia diez per robatori de gallines i altres furts de poca importància.


No hay comentarios: