domingo, 16 de septiembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 24 d’abril de 1.935, pàg. 4


Varen tenir lloc els actes organitzats per a celebrar la Festa de la Vellesa, els quals revestiren tot l’esplendor que es dóna cada any a aquesta simpàtica festa.

Enguany, el dia del llibre, ha tingut un gran èxit, segons les dades facilitades, fins ara, pels llibreters.

El passat dissabte a les deu de la nit, al local de l’Associació Catalanista, tingué lloc una audició de cançons  a càrrec de les caramelles, organitzades per un grup de socis de la Joventut, sota la direcció del consoci Romà Alia.

En la funció benèfica celebrada al Cinema «La Rambla», el dia de la seva inauguració, destinada a les famílies dels obrers morts en accident durant la seva construcció es va recaptar la quantitat de 3.296 pessetes, que han repartit entre els fills de les víctimes amb llibretes al seu favor a la Caixa d’Estalvis, de la forma següent:

A Maria Blanco i Pueyo,                            428’00

A Francisca Blanco i Pueyo                      428.00

A Antoni Blanco i Pueyo                           428.00

A Adelina Pascual i Boix                           428.00

A Rosa Pascual i Boix                               428.00

A Maria Carmona i Agustí                         428.00

A Josep Carmona i Agustí                        428.00

També s’ha lliurat una llibreta de 300 pessetes a favor del supervivent de la desgràcia, Manuel Ortega.

El dissabte, a la nit, l’empresa de l’esmentat cinema «La Rambla», invità a la sessió de cinema als dirigents que havien col·laborat en els treballs de construcció del local i als representants dels diaris locals i barcelonins.

Finida la sessió, l’empresa els obsequià amb un exquisit lunch, del qual féu ofrena el director i arquitecte de la magnífica obra, el jove bon amic nostre, Ignasi Escudé.

Dissabte a la nit sortiren a cantar les tradicionals Caramelles, diverses agrupacions corals. Els cantaires de Joventut Terrassenca, en nombre d’una vuitantena, entre xics i grans, anaven típicament abillats i interpretaren un escollit repertori.

La recapta ha estat destinada a beneficència, en vista de la qual cosa la Comissió municipal ha acordat ajudar-hi amb un donatiu de 75 pessetes.

Les diligències que la Comandància Municipal efectuava per al descobriment de l’autor d’un robatori, varen donar per resultat la detenció d’Antoni Pérez Izquierdo, de 17 anys, habitant al carrer Major de Sant Pere, 52, primer, el qual, segons sembla, és l’autor de la sostracció d’una màquina calculadora i una ploma estilogràfica de la fàbrica Jover i Companyia, del carrer de Baldric.

El dilluns de Pasqua, com tots els anys, s’efectuà, al Teatre Alegria, l’anunciada festa d’Homenatge a la Vellesa.

No hay comentarios: