sábado, 8 de septiembre de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 13 d’abril de 1.935, pàg. 5 i 18


En el descarrilament ocorregut darrerament, davant de l’estació de Camprodón, de l’exprés Barcelona- Sevilla, viatjaven en un dels vagons el matrimoni compatrici nostre, Josep Monset-Antònia Alavedra, que resultaren sense la més lleu ferida, segons telegrama que han cursat als seus familiars.

Els susdits esposos es traslladaren amb el tren sinistrat a Sevilla, per assistir a la Setmana Santa.

En una vinya de Can Canyadell, situada al final del terme municipal de Rubí, terme municipal de Terrassa, fou trobat el veí del poble d’Ullastrell, Joan Vila Amat, de 70 anys. Els metges certificaren mort natural.

El Casino del Comerç prepara per a demà, diumenge, a la nit, un esdeveniment artístic.

Es tracta d’un concert a càrrec de la cantatriu Mercè Plantada.

Completarà aquesta vetllada, en qualitat de concertista i de pianista acompanyant, la gentil artista alemanya, resident temporalment a Terrassa, Maria Niebauer.

Organitzat pel Centre Excursionista, avui a la nit tindrà lloc una sessió de cinema amateur, a l’esplèndid cinema La Rambla, ahir inaugurat.

Es projectaran pel·lícules dels millors cineastes catalans.

A la parroquial església del Sant Esperit, han tingut lloc l’ofici i les misses per a l’etern descans de l’ànima de Francesc Torredemer i Alemany, mort cristianament divendres de la setmana passada.

Al Círcol Egarenc tingué lloc un concert per l’Orquestra de Corda del Conservatori de Música, dirigit pel seu mestre-director Joaquim Pecanins.

El programa, interpretat d’una manera brillantíssima, estava integrat per obres de Haendel, Schubert, Mozart, Gluck, Pérez Moya, J. Lamote de Grignon i J. Jiménez.

Per primera vegada va ésser interpretat un Minuet en si bemoll, del mestre Joan Soler, professor del Conservatori. Va merèixer els honors del bis. El públic nombrós, escoltà religiosament i aplaudí. Una de les obres que produïren més emoció fou la Simfonia en si menor (inacabada), de Schubert.

No hay comentarios: