miércoles, 19 de septiembre de 2018

El Dia, Edició divendres 26 d’abril de 1.935, pàg. 2


DONA MORTA PEL TREN.

El tren correu ascendent número 226 de la linia de ferrocarrils del Nord, que surt de l'estació local a les 10'5 del malí, en el quilòmetre núm 332’690 de la via, situat prop de lu caseta del trencall de Can Boada, davant mateix de la bòbila Benaiges, ha atropellat i mort l'anciana de 80 anys, Maria Perernau, domiciliada al carrer de Montserrat, 18.

El cos de l'infortunada ha estat arrossegat pel comboi uns deu metres.

El conductor, que s'ha donat compte de l'accident, ha parat el tren que ha romàs a aquell lloc cosa de mitja hora.

Seguidament que el Jutjat ha tingut notícia del succés s'hi ha personal, ordenant el trasllat del cadàver al dipòsit judicial del Cementiri Nou.

Pocs moments després de les dotze del matí, la Creu Roja ha efectuat aquesta diligència.

Un fill de l'interfecta anomenat Josep Prat i Perernau ha estat el que ha identificat oficialment, puix que per bé que era coneguda d'alguns dels curiosos que han acudit al lloc de l'atropell cap d'ells sabia donar raó de com es deia i de qui es tractava.

El Jutjat de Primera Instància ha obert el corresponent sumari.

DEL DARRER ATRACAMENT :: INTERESSANT-SE PER LA LLIBERTAD DELS DETINGUTS.

Ahir, l’Associació d'Empleats i Tècnics cursà dos telegrames, un al Governador General de Catalunya, i un allre al Ministre de la Governació, interessant-se per la llibertat de l'empleat d'oficines, Jaume Roset i Armengol, de la S. A. Pen-tinatge i Filatura de Llana, una de les víctimes de l'audaç atracament comès el darrer divendres.

Els telegrames estan redactats en els següents termes:

“Associació d'Empleats i Tècnics prega a V. E. intercedeixi favor llibertat associat Jaume Roset Armengol, víctima atracament dia dinou corrent Terrassa. Trajectòria gran honradesa avala innocència esmentat company. Olivé, president".

Aquest matí, els companys de treball dels detinguts han cursat també dos telegrames.

El primer dirigit al Governador General de Catalunya, diu aixi:

"Dependents i encarreguats "S. A. de Peinaje e Hilatura de Lana" respectuosament preguen a V. E. es serveixi intercedir en favor llibertat companys treball Jaume Roset Armengol i Pere Esteve Ricard víctimes atracament comès dinou corrent. Conducta exemplar i provada honradesa reeponem ".

L'altre, amb el mateix redactat però en castellà, ha estat enviat al senyor Manuel Portela i Valladares.

Els telegrames van signats per Torras, Fernández, Masana, Pascual, Sunyer, Pujado, Gonzalez, Olivé, Serrano, Molins. Sánchez, Mulet Forte, i fins a 68 firmes.

Pels volts de dos quarts d’una de la tarda d'avui. una Comissió de obrers de l’Anònima s'ha traslladat a Ca la Ciutat. Han estat rebuts al despatx de l'Alcaldia pel gestor senyor Homs, el qual ens ha manifestat que l'havien visitat perquè s'interessessin per la llibertat dels seus companys detinguts governativament.

Atenent al prec que s'ha formulat s'han cursat des de l’Ajuntament dos telegrames a aquesta firma al Governador senyor Pic i Pon al Ministre de la Governació.

No hay comentarios: