jueves, 3 de mayo de 2018

El Dia, Edició dilluns 21 de gener de 1.935, pàg. 2


JOAN FERRAN, HA INGRESSAT A LA PRESO.

En una. darrera hora de la nostra anterior edició, informàvem de la presentació espontània al Jutjat d’Instrucció de la nostra ciutat, de Joan Ferran i Rabassa, acusat com ja sabeu els nostres lectors, d'una estafa de mig milló de pessetes a la Sucursal del Banc Hispano Americà d'aquesta localitat.

En Ferran, que el mateix que l’industrial senyor Marc Barba, desaparegué de Terrassa en ésser descoberta l’estafa, sembla que es troba en un estat moral de depressió que l'ha induït a lijurar-se espontàniament a la justicia.

Dissabte, a les 6 de la tarda, es presentà al Jutjat d'Instrucció disposat a enfrontar personalment la responsabilitat dels càrrecs que se li imputen. I després d'una breu declaració, fou detingut i conduït a la presó, on ingressà amb caràcter d'incomunicat. Aquesta circumstància i el fet de mantenir-se absoluta reserva ran de la detenció, fa que hom ignori, de moment, les causes que puguin haver decidit el Ferran a prendre semblant determinació.

La versió dominant és que el Ferran adoptà la resolució de presentarse a la justicia, motivat per trovar-se en situación crítica. Hi ha qui asegura, en contra de la creença general, que ni tan sols travessà la frontera i que després d’aquests mesos de vacil·lacions han prevalgut en ell els propòsits de no evadir la seva responsabilitat judicialment davant l’afer.

Per ara, s'ignora el parador de l'industrial senyor Barba, pressumpte complicat en el mateix assumpte.

El Jutjat ha començat les actuacions pertinents, després de la presentació del Ferran, i sembla que aquest compareixerà demà a la tarda davant el Jutge per a prestar noves declaracions.

ROBATORI D'UN MONEDER.

Ahir, quan en companyia del seu marit es dirigia a Vic per a visitar uns familiars, en descendir a l'estació de Sant Andreu, la senyora Josepa Gascón, filla del cap de la presó de la nostra ciutat es donà compte que li havia estat robat el moneder, en el qual portava 400 pessetes.

Seguidament es denuncià el fet a la Comissaria de Barcelona.

Es creu que l'autor de la substracció fou un individu que viatjava en el mateix compartiment que ells.


No hay comentarios: