jueves, 31 de mayo de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 13 de febrer de 1.935, pàg. 10


Crònica de Madrid

Comentaris al discurs de Terrassa

En el Consell de Ministres del matí, el ministre de Treball, senyor Anguera de Sojo, ha acabat l’exposició de l’examen que ha fet respecte al procés instruït pel magistrat senyor Alarcón. El Consell no ha pas pres cap acord amb relació en aquest procés. Aquesta tarda es reuniran al Congrés els caps de minoria per acordar el que s’ha de fer en aquesta qüestió.

La sessió del Congrés ha estat desanimadíssima; ha estat una de les sessions d’aquesta legislatura més caracteritzades per la manca d’assistència és culpa de la grip. En general, però, cal reconèixer que el Parlament actual es desinfla de mica en mica, i no aconsegueix donar calor a res. Totes les converses dels passadissos han versat al voltant del fortíssim discurs del senyor Cambó a Terrassa; discurs que ha pres el màxim valor quan s’han conegut ací les declaracions del senyor Anguera de Sojo, fetes a «El Noticiero».

Hom considera que, en aquest moment, les posicions polítiques dels senyors Cambó i Gil Robles són divergents.

Hi ha la impressió que el senyor Gil Robles fa una mica de marxa enrere. En tot cas, la qüestió és tan sensacional ací, que fatalment hi haurem d’insistir en dies successius.

El ministre d’Instrucció Pública ha comunicat als diputats de Lliga per Lleida, senyors Florensa, Pinyol i Massot, haver acordat concedir una subvenció de deu mil pessetes per a la construcció de dues escoles unitàries al poble de Malgovern. També n’ha concedit una de vint mil pessetes per a les escoles del barri rural de Llívia. Així mateix, el sots-secretari d’Agricultura ha comunicat als esmentats diputats que s’havia subvencionat amb mil cinc-centes pessetes l’exposició de maquinària agrícola que es celebrarà al poble de Verdú.

Pla.


No hay comentarios: