miércoles, 9 de mayo de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 27 de gener de 1.935, pàg. 10


Segons informacions que hem obtingut, Marc Barba Reguant, domiciliat al carrer Sant Pere, 16, d’aquesta ciutat, acusat de complicitat amb el Ferran en aquest afer, que es feu escàpol ran del descobriment de l’estafa comesa a la Sucursal de Terrassa del Banc Hispano Americà, es troba a Perpinyà, en un hotel d’aquella ciutat francesa.

Es molt probable que el detingut per aquest afer, Joan Ferran i Rabassa, en les pròximes declaracions que efectuarà davant el Jutjat d’Instrucció, serà acarat a alguns testimonis.

Al Grup «Avant», dissabte passat, es va donar el primer cicle d’estudis corresponents al Curset de l’any actual, el qual versà sobre «L’adveniment de la Gràcia». Aquest primer cicle, que anà a càrrec del propi Consiliari del Grup, Rvnd. P. Joan Profitós, consistí essencialment en un resum dels principals punts que constitueixen el programa a desenrotllar.

El Jutjat d’Instrucció militar eventual, que actua en una de les dependències de l’Ajuntament, ha continuat les diligències per a la conclusió del sumari dels passats fets revolucionaris a la nostra ciutat i pobles de la demarcació.

Custodiats pels Mossos d’Esquadra han estat traslladats de la presó a la Casa Consistorial, Amadeu Sastre, cafeter de la Casa del Poble, i el militant de la mateixa entitat Joan Carantela. Ambdós han estat posats en llibertat.

El Sastre ha estat inhibit del sumari de referència. També ho fou fa uns dies, el doctor Joaquim Carrera.

La llibertat del Carantela és sota fiança personal.

Entre els diversos testimonis citats avui a declarar davant l’autoritat militar, hi ha l’esposa de l’ex-alcalde de Terrassa, senyor Samuel Morera.


No hay comentarios: