martes, 8 de mayo de 2018

El Dia, Edició dissabte 26 de gener de 1.935, pàg. 2


EL SUMARI DELS PASSATS FETS :: PROXIMA VISTA D'UNA CAUSA.

Es van activant amb gran rapidesa les diligències del sumari, dels passats fets revolucionaris a la nostra ciutat i pobles del partit judicial, que efectua i instrueix el Jutjat militar eventual que actua en una de les dependències de la Casa Consistorial.

Avui al matí, han prestat declaració davant l'autoritat militar alguns testimonis que havien estat citats al declarar. Avui, millor informats, podem dir qne l'esposa de l'ex-alcalde, En Samuel Morera, no fou cridada a declarar, sinó que ella es presentà espontàniament durant el Jutge militar senyor Sánchez Plaza, per a fer-li unes preguntes.

El matí del vinent dia 1 de febrer, davant el Tribunal d'Urgència de la capital, s'efectuarà la vista de la causa contra Josep Aguilera, Josep Juncar i Joan Rius, tots tres de la veïna vila de Rubí i detinguts a la presó de la nostra ciutat, els quals són acusats d’haver participat en els successos revolucionaris succeïts al matí del dia 7 d'octubre en la dita vila. Als processats, els foren ocupades unes pistoles per les forces que practicaren llur detenció.

EL REPARTIMENT DE PREMIS DEL CONCURS DE PESSEBRES.

Amb motiu del repartlment de premis del VI.è Concurs Local de Pessebres, la Joventut Catòlica celebrarà demà, a les onze del matí al local del Centre Social, una simpàtica festa pesebrista sota el seguent programa:

Memòria.

Impressió del Vl.è Concurs, per un membre del Jurat Qualificador.

Repartiment de premis, a tots els pessebristes, amb opció a premi, inclús els no classificats.
Projecció del film «Visions de Palestina», d'En Joan Bosch, de Barcelona.

L'entrada a l’acte, serà lliure.

ADJUDICACIÓ DE PODERS.

Hem rebut una atenta circular de l'industrial senyor J. Calvet, la qual ens assabenta que per escriptura autoritzada pel notari d'aquesta ciutat, Francesc de P. Badia i Tobella, ha conferit amplis poders comercials a favor dels senyors Antoni Donadeu i Font i Àngel Miralda i Moya, pel que es refereix al seu negoci de fabricació i venda de teixits de llana, establert al carrer de Topete, d'aquesta ciutat.

Agraïm la deferència i desitgem prosperitats a la raó social J. Calvet, acabada de formar.



No hay comentarios: