domingo, 6 de mayo de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 24 de gener de 1.935, pàg. 18


Per disposició de l’auditor ingressaren a »la presó de la nostra ciutat vuit detinguts terrassencs que es trobaven a bord del vaixell «Uruguay», presumptes autors de l’assalt a l’edifici penal d’aquest partit judicial en el transcurs del moviment revolucionari i que ja coneixen els nostres lectors.

Heus ací els noms:

Antoni Marin i Fornieles, Andreu Gargia i Martínez, Baldomer Casanovas i Cortés, Jaume Soler i Puig, Laureà Navarro i Bertran, Miquel Marin i Fornieles, Rafael Zapater i Benedicto i Josep Fornieles i Garcia.

Aquest darrer fou un dels reclosos que es feren escàpols. Fa prop de dos mesos fou detingut per la guàrdia civil al poble d’Ateca (Saragossa) i posat a disposició de l’autoritat militar de Barcelona.

La gentilíssima i excel·lent concertista al piano, senyoreta Maria Nieubauer, de nacionalitat alemanya residirà, per un temps, a la nostra ciutat, a casa la seva amiga, la distingida senyoreta Maria Lluïsa Armengol.

Ha comparegut davant el Jutjat d’instrucció d’aquesta ciutat, que instrueix el sumari de l’estafa comesa a la sucursal del Banc Hispano Americà a la nostra ciutat, el detingut Joan Ferran i Rabassa, presumpte autor de la susdita estafa. Ha fet llargues declaracions finides les quals ha ingressat novament a la presó.

En Ferran, dissabte passat, a les sis de la tarda, es presentà al Jutjat d’Instrucció disposat a enfrontar personalment la responsabilitat dels càrrecs que se li imputen. I després d’una breu declaració fou detingut i conduït a la presó, on ingressà amb caràcter d’incomunicat.
Ahir el Jutjat aixecà la incomunicació del detingut.

Quan en companyia del seu marit es dirigia a Vic per a visitar uns familiars, en baixar a l’estació de Sant Andreu la senyora Josepa Gascon, filla del cap de la presó de la nostra ciutat, s’adonà que li havia estat robat el moneder, en el qual portava 400 pessetes.

Seguidament es denuncià el fet a la Comissaria de Barcelona.

Hom creu que l’autor de la sostracció fou un individu que viatjava en el mateix departament que ells.


No hay comentarios: