sábado, 5 de mayo de 2018

El Dia, Edició dimecres 23 de gener de 1.935, pàg. 2


SEMBLA QUE JOAN FERRAN, S'HA DECLARAT CULPABLE.

Segons rumors, Joan Ferran i Rabassa, domiciliat a la nostra ciutat, el qual com saben els nostres lectors, cap el tard del darrer dissabte es presentà davant el Jutjat de Primera Instància, d'aquesta localitat, per a respondre dels càrrecs que se li imputen com a pressumpte autor de l'estafa comesa a la Sucursal de Terrassa del Banc Hispano Americà, s'ha declarat culpable del fet al·ludit, en les extenses declaracions que ahir a la tarda va prestar al Jutjat, i sobre les quals es guarda reserva.

Com dèiem en l'edició d'ahir, avui ha estat aixecada la incomunicació què pesava damunt el Ferran.

No es té el més lleu indici del lloc on es pugui trobar Marc Barba i Reguant, acusat de complicitat amb el Ferran en aquest afer, i que també està reclamat,

EL SUMARI DELS PASSATS FETS :: ALLIBERAMENTS.

El Jutjat d'Instrucció militar eventual que actua en una de les dependències de l'Ajuntament, ha continuat ayui les diligències per a la conclusió del sumari dels passats fets revolucionaris a la nostra ciutat i pobles de la demarcació.

A les deu del matí, custodiats pels mossos d'esquadra, han estat traslladats des de la presó a la Casa Consistorial, Amadeu Sastre, caferter de la Casa del Poble, i el militant de la mateixa entitat. Joan Carantela. Ambdós han estat interrogats per l'auditor militar, i posats en llibertat després.

El Sastre ha estat inhibit del sumari de referència. També ho fou, fa uns dies, el doctor Joaquim Carrera.

La llibertat del Carantela, és sota fiança personal.

Entre els divernis testimonis citats avui a declarar davant l'autoritat militar, es compta l'esposa de l'ex-alcalde de Terrassa, En Samuel Morera.

FERIT INTERROGAT.

Ahir, el Jutjat de Primera Instància d'aquesta ciutat, es persona a l'Hospital, per a prendre declaració a Josep Salvador, de 52 anys, que s'hi troba allitat, el qual resultà lesionat per caiguda, en descendir de l'autobús, davant l'Estació dels Ferrocarrils del Nord.

REPARTIMENT DE PREMIS

Demà, dijous, a dos quarts de 8 del vespre, tindrà lloc al Centre Social, l'elecció de premis que corresponen als pessebristes classificats en el VI Concurs, organitzat per la Joventut Catòlica.

En l'acte de repartiment de premis que es celebrarà el vinent diumenge, a les 11 del matí, es projectarà el film amateur «Visions de Palestina», d'En Joan Bosch, que amb tant d'èxit va projectar-se a la Sala Montserrat, de l'Associació de Pessebristes de Barcelona.


No hay comentarios: