viernes, 19 de mayo de 2017

El Dia, edició dimars 1 d'agost de 1.933, pàg. 2

INTENTS DE MANIFESTACIO : : : DETENCIONS.

Durant el dia d'ahir, per part de determinats elements sembla que es pretenia profitar la imprèsió causada per la noticia de la sentència dictada pel Consell de Guerra contra els encartats en els fets revolucionaris de febrer de l'any passat, per a provocar un estat d'agitació en els medis obrers de la nostra ciutat.

Cap al tard, a l'hora en què habitualment s'estacionen grups de treballadors a la Plaça de la República i a la de Clavé, enfront de l'estació dels F. C. de Catalunya, els expressats elements accentuaren Ilurs propagandes intentant, a les 7 del vespre, organitzar una manifestació de protesta que havia de partir de la plaça darrerament esmentada.

Assabentada la guàrdia civil del que s'estava projectant, sortiren immediatament algunes parelles de cavalleria, les quals evolucionaren per la Rambla d'Egara i Plaça de Clavé, originant-se les consegüents corredisses i aconseguint, la benemèrita; disoldre l'inici de manifestació.

També, aproximadament a la mateixa hora, hi hagué un intent semblant en el carrer de Topete i el Passeig, que fou igualment frustrat per la Guàrdia civil.

Per haver-les sorprès repartint uns fulls clandestins amb excitacions al desordre, a les 10 de la nit foren detingudes al carrer de Galileu dues xicotes joves, essent posades immediatament, amb l'atestat que correspon, a disposició del Jutge d'Instrucció. Ambdues detingudes són veïnes de Terrassa, i s'anomenen Rosa Duaigües i Sellarès, de 22 anys d'edat, natural d'aquesta ciutat, amb domicili a la Rambla d'Egara, núm. 36, i Genoveva Inglada i Jener, de 19 anys, soltera, fitlla del poble de Monroig, província de Tarragona, habitant en el número 44 de la mateixa Rambla d'Egara.

Aquest matí han prestat declaració davant del Jutge, el qual tot seguit ha decretat la seva detenció.


LA REUNIO DEL SINDICAT AGRICOLA.

En el Celler Cooperatiu tingué lloc la reunió general de socis del Sindicat Agrícola.


Fou presidida pel Sr. Joan Boch, el qual, amb remarcable claredat de concepte, exposà la penosa situació dels agricultors ço que repercuteix, també, a totes les col·lectivitats agràries constituïdes.

Parlà extensament de la collita de vi de l'any 1932 i després de breu discussió, l'assemblea es ratificà en un ampli vot de confiança a les gestions de la Junta



No hay comentarios: