martes, 23 de mayo de 2017

El Dia, edició dimecres 9 d'agost de 1.933, pàg. 2

EL MITING D'AHIR A L'ALEGRIA

Ahir a la nit, tingué efecte en el Teatre Alegria l'anunciat míting prò-revisió de la causa pels successos del 15 de febrer de l'any passat

A dos quarts de 10, el teatre ja estava completament atapeït de públic, observant-se la presència d'un nombre crescudíssim de gent forastera.

Al carrer de Manuel Azaña, quedà estacionada una llarga corrua d'autos, camions i omnibus que transportaren a la nostra ciutat un gran contingent de públic de Barcelona, Sabadell, Rubí, Olesa i diversos pobles veïns de Terrassa.

Les autoritats havien adoptat; extraordinàries precaucions i tant el carrer de la Rasa com totes les cantonades pròximes al teatre, es trobaven materialment preses per la guàrdia civil.

En donar començ el míting, es situaren a l'escenari, fent costat als oradors, nombrosos familiars dels processats, entre els quals hi havia moltes dones.

Feren ús de la paraula els lletrats defensors dels encausats, senyors Sierra Valverde, Vilarrodona i Velilla, i finalment el militant de la C. N. T., J. Domènech.

A excepció del segon dels anomenats, els altres oradors s'expressaven en castellà, coincidint tots ells a estimar injusta la sentència dictada pel Consell de Guerra darrerament celebrat i demanant el concurs dels obrers per a exigir la seva revisió.

En parlar el darrer dels oradors, fou interromput amb visques a la Confederació Nacional del Treball que procedien d'alguns grups situats en diversos indrets de la sala.

Durant el transcurs de l'acte, es féu visible una certa nerviositat en el públic, malgrat el qual es desenrotllà sense incidents.

En acabar el míting, la concurrència desallotjà pacíficament el local, i únicament a la sortida, determinats grups donaren alguns visques a la F. A. I. que no trobaren ressò.

LES VACANCES

Demà, divendres, en compliment de les dsposicions del Govern, començaran a la nostra ciutat les vacances concedides als obrers. Les fàbriques i indústries anexes romandran tancades fins el dia 21 del corrent

Amb aquest motiu s'han organitzat moltes anades a la platja i nombroses excursions a les muntanyes de Sant Llorenç i Montserrat, a Núria i demés llocs apropiats. Alguns han organitzat excursions a l'estranger.

La majoria de cotxes de lloguer es troben ja contractats.

Tot fa preveure que la ciutat quedarà quasi deserta.


FOC.

Cap a les 6 de la tarda d'ahir s'inicià un incendi a la secció d'acabats de la S. A. Manufactura Tèxtil, en una de les màquines anomenades
.

De moment s'originà la natural alarma perquè el foc amenaçava propagar-se a Ies quadres veïnes, però l'esforç del personal de la casa féu gairebé innecessari el concurs dels bombers, els quals, però, cooperaren també a la seva extinció.


Per bé que es cremaren algunes peces, les pèrdues no són de molta importància.

No hay comentarios: