viernes, 19 de mayo de 2017

L'Acció, edició dimars 1 d'agost de 1.933, pàg. 3

PRECAUCIONS — INTENTS DE MANIFESTACIONS SUFOCATS.

Durant el dia d'ahlr, les precaucions a la ciutat no decaigueren ni un sol moment. Cap al tard, aqüestes agafaren més increment, degut a uns rumors que circulaven de què es formaría una manifestació, com a protesta de la sentència dictada pel Tribunal que instruí el Consell de Guerra contra els encartats en I'assalt a I'Ajuntament terrassenc.

La guàrdia civil de cavalleria circulava pels carrers amb tota activitat.

A la plaça d'Anselm Clavé. de la Rambla d'Egara la benemèrita dissolgué uns grups de manifestants que s' havien ajuntat.

També en el carrer de Topete foren dissolts uns grups que intentaren formar una manifestadó.

En el transcurs d'aquesta nit, els transeunts escorcollats han estat bastant nombrosos.

La normalitat a Terrassa ha estat absoluta, sense que succeis res de particular.

DETENCIO DE DUES NOIES.

Ahir, a les deu de la nit, foren detingudes en el carrer de Galiteu per repartir fulles clandestines, Rosa Duaiga i Sellarès, de 22 anys, amb domicili a la Rambla d'Egara, num. 36, i Genoveva Inglada i Gener, natural d'Almoria (Tarragona), habitant també a la Rambla d'Egara, nümero 44.

En el moment de la detenció, se'ls ocuparen al damunt 450 fulles de les al.ludides, en les quals s'incitava el poble de Terrassa a manifestar-se, per protestar de la pena imposada als sentenciats per els successos del, passat febrer. Han estat posades a disposició del jutjat d'Instrucció, el qual ha decretat la seva presó.

Les agafades, es troben en els calabossos del Dipòsit Municipal.


No hay comentarios: