jueves, 12 de octubre de 2017

El Dia, edició dimecres 21 de març de 1.934, pàg. 1

NOTA PREGADA DE LA PROPAGADORA DEL GAS.

La Companyia «La Propagadora del Gas, S. A.», adverteix als seus respectables abonats que degut a la vaga d'aquests. dies i que ahir es va arranjar, no serà possible subministrar gas per a ús domèstic i industrial, fins el pròxim dissabte, dia 24, a primeres hores del matí.

La producció de gas fins dissabte serà anormal i tot el fluid que es produeixi es reservarà per a l'Enllumenat Públic.

REGISTRE EN UN CONVENT.

Entre deu i dotze de la nit del dissabte al diumenge, la policia governativa acompanyada d'alguns empleats municipals efectuà un minuciós registre en el Convent residència de les Germanes Josefines del carrer del Concili Egarenc, que com es natural donà resultat infructuós.

Els veïns pogueren observar que mentre durava el registre, coneguts elements polítics havien rodejat el local, per a evitar la sortida de persones i objectes del convent.

INAUGURACIÓ DE LA FARMACIA ALBIÑANA.

Ahir, a dos quarts de set de la tarda, tingué lloc l'acte d'inauguració de la nova Farmàcia que ha establert al Raval de Fermí Galan, núm. 48, el jove i il·lustrat farmacèutic i bon amic nostre, senyor Antoni Albiñana.

Hi assistiren les autoritats locals, amb la representació del senyor Alcalde delegada al Dr. Joaquim Carrera; els sub-delegats de Medicina i Farmàcia, doctors Josep i Arseni Sala, respectivament, la quasi totalitat de metges i farmacèutics de Terrassa, representacions de la premsa local, amb el seu president el culte advocat senyor Alvar Vinyals, i molts elements de la bona societat, amics i relacions del senyor Albiñana.

Els invitats admiraren la bona disposició del nou establiment, el qual, a més de les bones condicions d'estètica de què l'ha dotat l'eminent artista senyor Joaquim Vancells, també assistent a l'acte i molt felicitat, està dotat, en extensió i qualitat, de la gran gamma de productes avui existents en aquesta professió.

La direcció de la nova Farmàcia ofereix les màximes garanties, puix és sabut de nosaltres que el Sr. Albiñana, després d'acabar brillantment la carrera, ha cursat una sèrie d'estudis complementaris, completats amb viatges d'estudi a l'estranger, tot el qual el situa entre els primers dintre els estudis químics i farmacèutics.

Els nombrosos assistents a la inauguració, foren obsequiats amb un esplèndid lonx, servit per la molt acreditada Confiteria Piera.

Ens plau de felicitar el senyor Albiñana i desitjar-li moltes prosperitats en la carrera.

ACABAMENT DE LA VAGA DE LLUM I FORÇA.

A dos quarts de 10 del vespre d'ahir es rebé oficialment la noticia d'haver estat signades, a Barcelona, les noves bases de treball que han posat fi al conflicte de llum i força. Immediatament, els obrers que presten servei nocturn es reintegraren a llurs tasques i les fàbriques de gas i centrals elèctriques reprengueren llur aspecte de normalitat.

A les 10, i en havent-se ja reprès el treball, s'efectuà l'encesa de fanals de gas de l'enllumenat públic, el qual realitzà el mateix personal de «La Propagadora». Es produiran les naturals deficiències a causa, principalment de la gran quantitat d'aire acumulat a les tuberies durant aquests dies de no funcionar. Alguns dels fanals que havien estat encesos, s'han apagat més tard per l'esmentada causa, peró, en conjunt la ciutat ja no oferí l'aspecte tenebrós de les nits darreres.

Ja entrada la nit, les autoritats es personaren a les centrals elèctriques transformadores per tal de cerciorar-se que la represa del treball s'estava efectuant normalment.

La guàrdia civil continuà prestant servei de vigilància en previsió de qualsevol incident, no registrant-se, peró, el més minim, ja que els vaguistes es possesionaren dels seus llocs respectius sense dificultats.

Aquest matí, també s'han reintegrat els obrers del torn de dia i el personal d'oficines, empleats, cobradors, etc. A tres quarts de 8 ha regressat a Barcelona l'equip militar de marins que prestava servei accidentalment a la fàbrica del gas del carrer del Primer de Maig. Sembla que entre demà i demà passat quedarà normalitzada la producció de combustible per al subministre de tots els serveis públics, industrials i domèstics de la ciutat.


No hay comentarios: