lunes, 16 de octubre de 2017

Vida social femenina. 31/3/1934, n.º 3, página 2.

LA XX DIADA DELS VELLS A CATALUNYA

2 D'ABRIL 1934

La diada anual catalana dedicada a rendir tribut d'homenatge i d'assistència als vells, el dilluns de Pasqua de Resurrecció, dos d'abril proper, es celebrara enguany a gran nombre de poblacions catalanes, gracies a l'eficient actuació dels Patronats Locals de la Vellesa, que funcionen en estreta col·laboració amb la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, entitat fundadora i mantenidora de l'Obra dels Homenatges a la Vellesa de Catalunya i de les Balears.

L'acte principal de l'Homenatge tindrà lloc a Tàrrega, cooperant-hi l'Ajuntament i totes les associacions locals.

Fins a la data els Patronats que han anunciat l'organització de la Festa dels Vells, són els que segueixen: Badalona, Sentmenat. Sant Quirze de Terrassa, Torms, Serinyà, Vilanova i Geltrú, Terrassa, Tivissa, Amer, Les Planes, Canet de Mar, Hospitalet del Llobregat, La Bisbal, Castellò de Farfanya, Calella, Pineda, Sant Pol de Mar, Sant Feliu de Codines, Sitges, Castelldans, Besalú, Sant Sadurni d'Anoia, Santa Coloma de Farnès i Malgrat. És força important el nombre de pensions i llibretes d'estalvi que seran ofrenades als vellets homenatjats.

Complementàriament, a Igualada, el vuit d'abril, es celebrará un Homenatge a la Vellesa extraordinari, en commemoració de les Noces d'Argent de la inauguració de la Sucursal de la Caixa de Pensions en la susdita industriosa ciutat, la qual Sucursal fou la primera que va establir l'esmentada Institució catalana de previsiô social.


No hay comentarios: