sábado, 9 de diciembre de 2017

El Dia, edició dijous 21 de juny de 1.934, pàg. 2

L'ENTERRAMENT DELS TRES OBRERS MORTS EN LA DARRERA CATÀSTROFE

Ampliant els detalls que donàrem ahir en una darrera informació de l'enterrament dels malaurats obrers Antoni Pascual, Sebastià Blanco i Josep Carmona, víctimes de la desgràcia de dimarts a la Rambla d'Egara, afegirem que la comitiva fúnebre partí del Raval, aproximadament a dos quarts de set de la tarda, figurant a la presidència del dol les autoritats, Ajuntament en corporació, secretari de la Conselleria del Treball en representació del Govem de la Generalitat, familiars dels difunts i a continuació nombrosíssimes delegacions d'entitats i insti-tucions terrassenques.

El seguici era extraordinàriament nombrós i el pas de l'enterrament fou presenciat per una gran multitud.

Deu corones de flors naturals eren distribuïdes damunt els taüts col·locats en tres cotxes de la Funerària.

La comitiva emprengué la marxa cap al carrer de Sant Pere, i seguint el trajecte pels carrers de Sant Pau, Fontvella, Passeig i Avinguda de Jacquard, deturà enfront de l'Escola Industrial on el dol s'acomiadà.

Després, les autoritats, familiars i nombrosíssim públic, acompanya-ren els cadàvers fins el Cementiri Nou, on aquests reberen sepultura en tres nínxols cedits gratuitament per l'Excm. Ajuntament. Allí, el Conseller de Govern de la ciutat, senyor Domènec Armengol, pronuncià unes paraules fent expressiu als familiars dels finats el condol de l'Ajuntament i el poble de Terrassa.

L'acte luctuós d'ahir a la tarda, constituí una expressió palesa del sentiment produït a la nostra ciutat per la desgràcia que el motivà.

DENUNCIA PER PASTOREIG ABUSIU.

Pels guàrdies rurals, ha estat denunciat al Jutjat Municipal Francesc Sánchez i Carretero, per pasturar 14 cabres de la seva propietat en un camp del veí d'aquesta ciutat, Maurici Prat i Sabater.


No hay comentarios: