domingo, 10 de diciembre de 2017

El Dia, edició divendres 22 de juny de 1.934, pàg. 2

ROBATORI.

Entre tres i quatre de la matinada d'avui, s'ha perpetrat un robatori en el carrer de Sant Pere, 40, en el local dels Magatzems Populars, propietat d'En Salvador Cardellach.

Els lladres, per a penetrar, han despanyat amb un rossinyol el pany de la porta del local del Partit Comunista situat al segon pis, i han deixat transcórrer la nit amagats en un petit corredor del costat, fins a l'hora en què han portat a terme el furt.

Per entrar a la botiga, s'han valgut d'unes enformadores posades entre el bastiment i la porta, forçant aquesta. Han penetrat a la cuina, en la qual hi ha un portal que comunica amb el magatzem.

Els malfactors han robat una màquina d'escriure, marca "Oliver" valorada en 950 ptes.; 30 motxilles de diverses mides i 200 pessetes en metàl·Iic.

Per a fer-se amb aquestes, han violentat el pany de la caixa registradora per a evitar el perill del timbre, que hauria funcionat, en obrir-la normalment.

Han regirat varis gèneres, entre ells, la vitrina de les plomes estilogràfiques, però no n'han sostret cap. Això fa suposar que els autors del lladronici eren dos, i estaven assabentats degudament del camí que havien de seguir, fins arribar a la fita.

La sortida l'han verificada pel carrer d'Alagorda, segons senyals del seu pas i que han estat comprovats.

A les vuit del matí, s'han donat compte del furt, els amos de l'establiment.

Han comunicat seguidament a la Comandància Municipal el robatori, sortint el cap Sr. Carramiñana i el caporal senyor Guinart, a verificar les inspeccions consegüents.

La guàrdia municipal i policia governativa, efectuen diligències per al descobriment i captura dels autors.


No hay comentarios: