domingo, 5 de marzo de 2017

L'Acció, edició dissabte 14 de gener de 1.933, pàg 2.

Dels successos a la nostra ciutat.

CONDUCCIO DE DETINGUTS A LA JEFATURA DE POLICIA DE BARCELONA.

Anit, serien aproximadament dos quarts de 10, arribaren a la nostra ciutat dues camionetes de la Jefatura Superior de Policia de la capital, conduint una secció de vint guàrdies d’assalt, sota el comandament d’un capità i un tinent de l’arma.

Arribats a Terrassa, es dirigiren de seguida a l’Ajuntament, on es osaren d’acord amb el cap inspector de policía de la capital, senyor Bàquer, el qual, amb agents a les seves ordres i amb la cooperació de la guardia civil de la nostra ciutat, havien estat els que havien practicat les anteriors detencions.

En descendir de llurs vehicles donaren mostres d’una gran disciplina, possessionant-se dels caps de carrer que desemboquen al Raval.

Seguidament es traslladaren a l’edifici del Passeig on hi ha instal·lada la presó. Ans de treure de la presó els detinguts, la guardia d’assalt adoptà tota mena de precaucions. Aturaven tots els vianants que pol·lulaven per aquells indrets i per la part alta del carrer Topete, al crit de «mans en l'aire», i els escorcollaven detingudament.

Entre les moltes cares de terrassencs que varen veure en tan crítica situación, recordem la del conegut comerciant en Gaspar Vacarises.

A continuació els detinguts foren pujats a les camionetes, per a ésser de seguida conduits a Barcelona. Eren en nombre de 25.


TRES DETINGUTS ALLIBERATS

Ja dèiem en l’edició d’ahir que teniem noticia d’haver estat posats en llibertat tres dels individus detinguts darrerament. Avui podem confirmar la bona nova i consignar els noms llurs. Mireu-los: Andreu Mora, Ramon Cots i Pere Prats.


DE LES NOVES DETENCIONS.

Avui podem també publicar els noms de dos dels detinguts ahir a la tarda. Hermenegild Puigjantell Argerich, i En Francesc Maraño i Martínez. Es creu que els dos tenen part de complicitat en els successos del 15 del passat Febrer.


A DARRERA HORA.

Ens diuen, en tancar l’edició, que aquesta tarda ha estat detingut Joaquin Regalés Montull, també complicat en els sagnants esdeveniments del febrero passat.

Anit, la policía i la guardia civil, ja havien intentat apoderar-se d’ell. En arribar al domicili de Regalés, els agents de l’autoritat, aquest s’evadí pel pati de casa seva, començant aleshores una persecució que, segons ens diuen, tingué bastant d’accidentada. Avui, sense cap obstacle, la policía ha pogut heure’l.



No hay comentarios: