miércoles, 4 de julio de 2018

El Dia, Edició dijous 21 de març de 1.935, pàg. 2


DILIGENCIES JUDICIALS.

Ahir a la tarda, el Jutjat de Primera Instància es personà a la presó local, on va prendre declaració al detingut Marc Barba i Reguant, per l'assumpte de l'estafa comesa a la Sucursal que el Banc Hispano Americà té instal·lada a la nostra ciutat.

Com es recordarà, el Barba fou detingut al poble de la Junquera poc després d'haver traspassat la frontera hispano-francesa, per a traslladar-se a treballar en un hotel de Núria.

Fins el darrer dissabte, estigué reclòs a la presó de Figueres, lloc on fou conduït pels agents de l'autoritat que efectuaren la detenció. Aquest dia, custodiat per la guàrdia civil, fou traslladat a la presó de la noslra ciutat.

Se'ns diu que es troba ja molt avançat el sumari d'aquest afer, que instrueix el Jutjat d'Instrucció terrassenc, cosa que fa preveure la pròxima celebració de la vista de la causa contra Joan Ferran i Rabassa i Marc Barba i Reguant, detinguts ambdós com a pressumptes complicats en l'al·ludida estafa.

L'INCENDI D'AQUESTA MATINADA.

Pels volts de la una d'aquesta matinada, s'ha calat foc en un cobert situat al final del pati de la casa número 49 del carrer, de Bartrina, domicili i propietat del Josep Asensio i Tudela.

Els estadants de la dita casa s'han donat compte del foc, comunicant-ho tot seguit al departament de bombers. Aquests, amb el rnaterial d'extinció, s'han traslladat al lloc de l'incendi, podent-lo sufocar després d'una hora de continuats treballs.

EI cobert de referència, on hi havia instal·lat un taller de fusteria, ha quedat completament destruït. Les pèrdues es calculen de 2.000 a 2.500 pessetes. El local està assegurat a la Companyia "Plus Ultra".

S'ignoren les causes de l'incendi, per bé que es creu ha estat degut a un curt circuit del corrent elèctric.

No s'ha hagut de lamentar cap desgràcia personal.

Han comparegut al lloc del succés guàrdia municipal, civil i policia.

ALLIBERAMENTS.

A darrera hora de.la tarda d’ahir, foren alliberats provisionalment l'ex-regidor d'Esquerra, Jaume Figueres, i el fill de l'ex-alcalde de la nostra ciutat, Samuel Morera.

No hay comentarios: