domingo, 1 de julio de 2018

El Dia, Edició divendres 15 de març de 1.935, pàg. 2


EL SUMARI DELS PASSATS FETS.

Probablement avui, el tinent coronel senyor Sánchez Plaza elevarà a l'Auditor de guerra el sumari dels fets revolucionaris del darrer octubre succeïts a Terrassa i Rubí, per tal que el senyor Ricard Ferrer destini si s’ha de portar a Plenari.

LA CONFERENCIA DE DIUMENGE AL CENTRE SOCIAL.

La conferència que diumenge, dia 17, a dos quarts de dotze del matí, donarà al Centre Social el Rnd. Dr. Manuel Rovira, sobre el tema "Oberammergau, un poble d'artistes cristians", és la mateixa que recentment va donar al Centre Excursionista de Catalunya, de Barcelona i que obtingué un èxit esclatant.

Aquesta conferencia, que forma part del cicle de Conferències Quaresmals, serà , senyor Marian Solà, al local social de la Joventut Terrassenca (Coro Vell), donà la primera conferència del cicle organitzat per la Secció de Cultura de l'al·ludida entitat.

El tema científic il·lustrada amb nombroses i interessants projeccions.

L'entrada a aquest acte serà lliure.

LA CONFERENCIA D'AHIR A LA JOVENTUT TERRASSENCA.

Tal com s'havia anunciat, a les deu de la nit d'ahir, el nostre bon amic l'intel·ligent farmacèutic  que el conferenciant desenrotllà magníficament fou "Pasteur i la malaltia de la ràbia".
El senyor Solà, fou aplaudit en acabar ía dissertació pel públic bastant nombrós congregat ala sala d'actes de la Joventut Terrassenca.

AUTE DE PROCESSAMENT.

El secretari del Jutjat militar eventual, senyor Modest Palacios, s'ha encarregat d'instruir el sumari contra Victorià Moya i Ballester, que es declatà autor de l'atemptat frustrat de què fou víctima l'apoderat de la casa "Filatures Matarí S. A.", senyor Joan Comerma i Aymerich.
Per aquest motiu, el senyor Palacios, avui al matí ha dictat aute de processament contra el detingut Moya.

EN LLIBERTAT.

Aquesta tarda i pér haver ja complert la pena qué li fou imposada per infracció de la llei de Vagabunds i malejants ha estat alliberat de la presó local, Jaume Ballester.

No hay comentarios: