jueves, 19 de julio de 2018

L’Acció, edició dissabte 30 de març de 1935, pàg. 2


HA ESTAT ORDENADA L’OBERTURA DE L CASA DEL POBLE.

Per ordre de l’autoritat judicial d’aquesta divisió, ha estat donada l’oportuna ordre per tal que es procedeixi a l’obertura de les següents dependències de la nostra volguda Fraternitat Republicana: Saló, Café i Saló d’espectacles.

Amb aquest motiu, a les quatre de la tarda d’avui, les portes de la nostra Casa del Poble han tornat a obrir-se després de 160 dies de tancades per a donar-hi pas a tots els republicans d’esquerra de la nostra ciutat.

Per a demà a les 6 de la tarda, i tal com ja anunciem en altre lloc d’aquesta edició, la comissió d’esbarjo ha organitzat, tot i que reportarà alguns sacrificis, puix que la sala es troba quelcom malmesa, un gran ball de tarda.

El jutge militar, senyor Sànchez Plaza, aquest migdia s’ha personat a la Casa del Poble per tal de fer un detingut reconeixement de la manera amb què queden les restants les dependències clausurades.

BARALLES PER FUTILESES.

A un quart de nou d’ahir el vespre, el metge de torn al Dispensari Mèdic Municipal, assistí un individu anomenat Joaquim Farrarons, de 34 anys, domiciliat a la Carretera de Castellar, 43, pis, el qual presentava diverses ferides.

Segons se’ns diu aquestes ferides se les produí a conseqüència d’unes baralles que sostingué amb un individu anomenat Magí Puigdellívol, el qual li retragué un petit deute que des de feia molt temps li tenia.

El fet ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

EL MOMENT POLÍTIC A TERRASSA

L’expectació dels ciutadans entorn dels actuals esdeveniments polítics del país, arriba aquests dies al seu punt àlgid.

Ahir mateix, per tot eren nombrosíssims els terrassencs que estaven desitjosos de saber notícies. Els aparells radiofònics eren escoltats amb molta profusió

 En espera d’allò sensacional que arribessin a dir-nos.

Avui els diaris, i sobretot els d’Esquerra, sobresortint d’entre ells “La Humanitat” eren materialment presos de les mans dels venedors.

 Ja feia dies que aquesta fuga era observada. A les nou del matí no era possible fer-se amb cap exemplar dels diaris catalans d’Esquerra.

Mentrestant la situació continua expectant. Ja veurem dilluns que podrem dir als lectors.

No hay comentarios: