viernes, 13 de julio de 2018

El Dia, Edició dimars 26 de març de 1.935, pàg. 2


SESSIÓ INTIMA A LA JOVENTUT CATALANISTA.

Dissable passat, a dos quarts d'onze de la nit, tingué lloc una vetllada íntima a la Joventut Catalanista en la que els habituais concurrents a l'Associació foren obsequiats amb un recital de poesies originals del consoci En Francesc de P. Junyent i amb una conferència humorística il·lustrada que anà a càrrec del també consoci i caricaturista En Jacint Morera, que glosa encertadament el tema "La Personalitat".

En acabar, i a prec dels nombrosos concurrents, en la seva majoria de la Joventut Catalanista, el distingit poeta, president de l'Associació. En Pere Salom, recità diverses poesies originals seves.

Tots els assistents sortiren plenament satisfets de la selectíssima vetllada, cosa que farà, segurament, que siguin prosseguides periòdicament aquestes sessions íntimes en les que presideix el bon humor i compta la més bona companyonia.

D’UN INFANTICIDI.

Ahir donàrem a conèixer als nostres lectors, l'ingrés a la presó de la minyona de 23 anys, Teresa Malet I Vendrell, que prestava els seus serveis a la casa número 20 del carrer de Jaume Jover, pressumpta autora de l'infanticidi descobert el dia 18 del corrent al dipòsit d'escombraries.

Segons se'ns diu, l'escombraire que descobrí el cadàver del recent nascut el trobà embolcallat amb uns papers lligats amb cordill, que formaven un paquet de petites dimensions.

Seguidament, es donà compte de la macabra troballa al Juljat d'Instrucció, el qual, una volta complertes les diligències corresponents, ordenà el trasllat de l'infant mort al Dipòsit judicial, del Cementiri Nou.

Començades les investigacions, es tingué la certesa que el cadàver de l'infantó fou llençat al carro de les escombraries en el trajecte comprès entre els carrers de Sant Pau, Sant Pere i Rambla d'Egara..

Passat l'espai de temps reglamentari, el metge forense senyor Cistaré efectuà l'autòpsia del cadàver, la qual revelà que la criatura havia estat morta pocs moments després de la seva naixença.

Sembla que, en primer lloc, l'infant fou estrangulat; però en no tenir una completa seguretat de la seva mort, la desnaturalitzada mare li donà una gavinelada al cor.

Segons notes oficioses, en un registre que el darrer diumenge a la tarda efectuà a l'habitació de la minyona Malet, la policia trobà draps bruts de sang i el gavinet amb que l'autora perpetrà l'abominable crim. Totes aquestes proves acusadores, es troben—diuen—en poder del Jutjat d’lnstrucció. Aquest guarda absoluta reserva sobre les declaracions que l’acusada ha confessat, ja, ésser l'autora de l'infanticidi.


No hay comentarios: