lunes, 9 de julio de 2018

El Dia, Edició dissabte 23 de març de 1.935, pàg. 2


L'ATRACAMENT D'AVUI.

Quan amb el setmanal que havia anat a retirar del Banc Comercial de Terrassa, es dirigia a la fàbrica Ventalló, Tusell i Companyia, situada al carrer de Concili Egarenc, l'obrer de la dita casa, Joan Barcons, en ésser al mig del camí drecera que des de la Cra. de Martorell enllaça amb la continuació de la Rambla d'Egara, li han sortit al pas tres joves. Un d'ells, armat d'una pistola amb la que l'amenaçava, parlant-li un català amb un deix de pronunciació andalusa, li ha exigit les pessetes que portava. Com sigui que aquest no ha contestat a la intimació, a un senyal d'un dels atracadors, dos joves més que es trobaven per aquells entorns s'han sumat al grup.

Aleshores, sempre amb la pistola encarada, el Barcons s'ha vist obligat de posar-se de cara a la paret. Dos dels lladres li han pres el saquet on portava la plata del setmanal, que contenia dues mil pessetes. A continuació han començat a registrar-lo. Li han robat la seva cartera, en la qual, defugint del corrent, no portava els bitllets de banc de la casa. Aquests, formaven un paquet a l'infern de l'americana de l'atracat, el qual no ha estat robat pels dits subjectes, sense dubte degut a la rapidesa i nerviosisme amb que efectuaren l'escorcoll. En terminar-lo, el jove que de bon principi li ha dirigit la paraula i que és l'únic que ha deixat sentir la seva veu al Barcons, li ha ordenat que no es mogués. Seguidament els cinc atracadors han emprés la fugida pel carrer del Dr, Fortuny continuant-la amb tota marxa fins al torrent de Can Aurell, que passa un tros lluny de la part posterior del convent de les Religioses Joseflnes. En aquest lloc, queda trencada la pista dels atracadors.

Refet del consegüent ensurt, el Bracons s'ha personat al magatzem de la casa Ventalló, Tusell i Companyia al carrer de Puignovell, on ha assabentat els seus patrons de l'ocorregut. Acte seguit s'ha donat compte del fet al Quarter de la Guàrdia Civil. Unes parelles que han estat mobilitzades a l'efecte segueixen la pista dels atracadors de prop, segons se'ns diu.

Quatre dels lladres aparentaven; tenir d'uns 20 a 22 anys. L'altre, tingut pel capitost de la colla, potser arriba als 30. Llur indumentària és corrent, no presentant, per tant, cap detall característic.

D'UN INFANTICIDI.

El metge forense senyor Cistaré, que ha practicat l'autòpsia al cadàver del nen recent nascut, que el matí del passat dilluns fou trobat, per un dels guardians al dipòsit d'escombraries situat a la Carretera de Viladecavalls, prop del Parc de Desinfecció, ha manifestat que l'operació ha demostrat que el tendre infant fou assassinat després d'unes hores de la seva naixença.

La policia continua efectuant diligències per al descobriment de l'autor o autors d'aquest abominable crim.

No hay comentarios: