lunes, 16 de julio de 2018

El Dia, Edició dijous 28 de març de 1.935, pàg. 2


S’INCLOU UNA NOVA ASSIGNATURA ALS ESTUDIS DE BATXILLERAT.

A la Gaseta del dia 26 del corrent mes, s'ha publicat el següent decret que afecta els estudis de batxillerat en els Instituts de Segon Ensenyament.

Article primer. —Entre les assignatures que en els cursos sisè i setè del batxillerat estableix l'article primer del decret de 29 d’agost últim, es considerarà inclosa altra que portarà per títol “Principis de Tècnica agrícola i industrial i economía”.

Article segon. —El temps que es dedicarà a aquesta ensenyança en els repetits cursos será de tres hores setmanals en cada un, modificació que s’entendrà introduïda en el que preceptua l’article segon del mateix decret.

La variació en l'horari establert pel mateix article es farà amb l'augment d’una hora setmanal per les en ell fixades en ambdós cursos, amb la disminució d'una hora setmanal de les quatre i sis que respectivament estableix per a la Filosofia i les Ciències socials en el sisè i setè cursos i disminució també d'altra hora setmanal de les sis fixades en cada un d'aquests dos cursos per als idiomes anglès o alemany.

CONSELL DE GUERRA CONTRA UN VEI DE RELLINARS.

A les Dependències Militars de Barcelona tingué lloc abir al matí un Consell de guerra contra Gil Morera i Casas, veí i domiciliat al poble de Rellinars. 

Segons l'apuntament del fiscal, els guàrdies d'assalt i forces de l'exèrcit que es trobaven a Terrassa amb motiu dels fets revolucionaris del darrer octubre, els quals efectuaven diligències pels pobles propers a la dita ciutat, en trasladar-se a Rellinars el dia 12 de novenbre de l’any passat, practicaren un escorcoll en un camp propietat del processat, en una cova del qual trobaren dues armes llargues de caça i mig sac de cartutxos.

El processat tenia llicència per a l'ús d'arma de caça, però havia caducat en virtut de l'ordre que hom dictà després dels successos d'octubre.

En vista del descabdellament de les proves el fiscal retirà l’acusació que sostenia contra el processat el qual resultà absolt pel Consell.

EXPULSIO DE DOS CAPTAIRES

En la batuda contra la mendicitat pública que aquest mati ha efectuat la guàrdia municipal, han estat expulsats de la nostra ciulal vers el lloc de la seva procedència, dos individus que mendicaven públicament.

No hay comentarios: