sábado, 21 de julio de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 31 de març de 1.935, pàg. 5


Avui, diumenge, tindrà lloc al Conservatori, a un quart de dotze del matí, una sessió d’«Hores d’Art Docent», dedicada a Boccherini, la qual anirà a càrrec del professor de violoncel del Conservatori de Música, senyor Pérez Prior, i dels seus deixebles.

El senyor Pujol i Algueró féu, al Centre Excursionista, una bona dissertació sobre el tema «Qüestionari per al nostre excursionisme».

L’autoritat judicial militar disposà que fos aixecada la clausura de la Casa del Poble, amb les seves dependències de cafè i sala de ball.

Aquesta entitat fou clausurada després de l’escorcoll efectuat quan els fets revolucionaris d’octubre.

L’alcalde, senyor Francesc Llongueres, ha comunicat que tenia coneixement que en alguns establiments de la ciutat, malgrat les ordres cursades per tal d’evitar-ho, hom continuava jugant als prohibits.

Ha afegit que estava disposat que això no continués, puix aplicarà als infractors la màxima sanció i ordenarà tancar indefinidament el local on es jugui.

La conferència que tindrà lloc avui al matí al Centre Social, ha estat encomanada al reverend doctor Joaquim Masdexexart, el qual amb la competència i brillant oratòria abastament reconeguda, tractarà de «Qüestions del dia».

L’acte, que serà lliure, començarà rigorosament a les onze del matí.

Probablement, a primers de setmana, l’arquitecte municipal senyor Àlvar Vinyals lliurarà a l’Ajuntament la clau de l’edifici Pro Infància, construït al carrer de la Unió.

S’han adoptat mesures sanitàries a la barriada de Sant Pere, principalment a les escoles, amb motiu dels nombrosos casos de xarampió que es donaven a la dita barriada.

La passa de xarampió ha minvat considerablement, i, per tant, no ha estat necessària la mesura de clausurar les escoles, proposada pel facultatiu senyor Maturana, en cas d’augmentar la passa.

No hay comentarios: