sábado, 28 de julio de 2018

La Veu de Catalunya, edició del 7 d’abril de 1.935, pàg. 22


A la Comandància Municipal hi ha una vintena de bicicletes que han estat recollides per la guàrdia municipal per no portar número de circulació d’enguany.

Es esperada amb interès, particularment en els medis socials i econòmics, la conferència que demà, diumenge, donarà al Centre Social el senyor Joan Gaya, president d’Acció Social Popular, de Barcelona.

El tema que tractarà tan significada personalitat serà: «¿Hi ha solució per a la qüestió social en l’actual règim econòmic?».

L’acte començarà a dos quarts de dotze del matí, i l’entrada serà lliure.

El Centre Aragonés efectua ja els últims treballs per a la formació d’una rondalla sota la direcció de Salvador Cañada.

El bestiar sacrificat a l’Escorxador durant el passat mes de març és el següent:

Llaner, 4.215 caps, amb un total de 50.171 quilograms; Cabrum, 1.088 caps, amb un total de 4.061 quilograms; boví 183 caps, amb un total de 29.703 quilograms; porcí 593 caps, amb un total de 56.608 quilograms.

El senyor Modest Palacios secretari del jutge militar senyor Sànchez Plaza, integrants del Jutjat militar eventual que amb motiu dels successos revolucionaris d’octubre actuen a l’Ajuntament de Terrassa, lliurarà a l’auditor de Guerra, senyor Ricard Ferrer, ja acabat el sumari seguit contra el detingut a la presó local Victorià Moya i Ballester, de vint-i-un anys, domiciliat al carrer Miquel Servet, 24, qui en ésser interrogat darrerament pel Jutjat es declarà autor de l’atemptat frustrat contra el senyor Joan Comerma i Aymerich.

Com es recordarà, el senyor Comerma, que és l’apoderat de la casa «Filatures Matarí, S.A.», fou agredit pel Moya, un dia a la nit al carrer de Frederic Soler, sense que per sort, els trets que li engegà li causessin la més lleu ferida.

Com s’ha dit, el processat perpetrà l’atemptat per venjar-se de l’acomiadament que, per incompliment de treball, li donà el senyor Comerma.

No tardarà molts dies a veure’s la causa a l’Audiència de la capital, davant el Tribunal d’Urgència.

No hay comentarios: