martes, 17 de julio de 2018

El Dia, Edició divendres 29 de març de 1.935, pàg. 2


CONTRA EL JOC

L'alcalde gestor, senyor Francesc Llongueras, ens ha comunicat aquest matí que tenia coneixement que en alguns establiments de la nostra ciutat, malgrat les ordres cursades per a evitar-ho, es continuava jugant fortament als prohibits.

Ha afegit que estava disposat que això no continués, puix aplicarà als infractors la màxima sanció i ordenarà tancar indefinidament el local en què es jugui.

D'UN INFANTICIDI.

Cap al tard d'ahir, el Jutjat de Primera Instància es persona a la presó local, a l'efecte de rebre declaració de l'autora de l'infanticidi descobert dies enrera al dipòsit d'escombraries, Teresa Malet i Vendrell, de 23 anys d'edat, serventa de la casa número 20 del carrer de Jaume Jover. Una volta va haver declarat, el Jutjat dictà aute de processament i presó contra la detinguda. Aquesta es troba en un estat agut de postració, puix des del dia de la seva detenció i ingrés a la presó, es nega rotundament a prendre cap classe d'aliment.

Les principals proves acusatòries del delicte, foren lliurades al Jutjat per la desnaturalitzada mare, el primer dia en què fou citada a declarar a conseqüència dels insistents rumors que circulaven per la ciutat. El ganivet que clavà al cor del recent nascut, després d'haver-lo estrangulat, és el que ella—la Malet—usava en els seus treballs de cuina.

La processada, abans i el matí següent de la nit en que deslliurà el tendre infant, prestà amb tota regularitat el seu servei, llevant-se a les set del matí, hora que tenia per costum.

MINVA EL XARAMPIO A LA BARRIADA DE SANT PERE.

Com ja diguérem, s'han adoptat mesures sanitàries a la barriada de Sant Pere a primers de la corrent setmana, principalment a les escoles, amb motiu dels nombrosos casos de xarampió que es donaven a la dita barriada.

La passa de xarampió ha minvat considerablement, i, per tant, no ha estat necessària la mesura de clausurar les escoles que el facultatiu senyor Maturana havia proposat en cas que augmentés la passa.

TERMINACIO D’UN EDIFICI.

Probablement, a primers de la vinent setmana, l'arquitecte municipal senyor Alvar Vinyals lliurarà a l'Ajuntament la clau de l'edifici Pro-infància, construït al carrer de la Unió.

No hay comentarios: