lunes, 9 de julio de 2018

L’Acció, edició dissabte 23 de març de 1935, pàg. 2


ES ATRACAT EL DEPENDENT D’UNA RAÓ SOCIAL DE LA NOSTRA CIUTAT

Procedent del Banc Comercial de Terrassa aquest matí, pels volts de tres quarts de dotze, es dirigia tranquil·lament cap a la fàbrica “Ventalló, Tusell i Cia”, situada al començament de la Rambla d’Egara, el dependent de la mateixa, anomenat Joan Barcó, el qual era portador d’unes pessetes per al confeccionament del jornal de la fàbrica.

En ésser l’esmentat dependent un xic més avall del Cinema Doré, en el caminet del costat mateix de la col·lectora de la Rambla d’Egara, s’ha vist sorprès per la presència d’un individu que li apuntava una pistola invitant-lo a què li lliurés els diners.

Immediatament, i com si sorgissin de sota terra s’han presentat quatre individus més, els quals l’han fet girar de cara a una paret pròxima per tal poder regirar-lo convenientment.

Un cop li han hagut pres el saquet que portava curull de monedes de plata, pel valor d’unes 2.000 pessetes, li han regirat algunes butxaques, prenent-li una cartera de la seva propietat que portava a la butxaca de l’infern. Per casualitat, a l’atracat, no lo han trobat altres 2.000 pessetes en bitllets que portava en altra butxaca de l’americana, i que per sort no les havia posat a la cartera, que més tard li ha estat robat.

Un cop llestos, els atracadors han emprès la fugida carrer Fortuny avall, fins a perdre’s per un torrent pròxim a aquell lloc.

Immediatament l’atracat s’ha dirigit al magatzem de la fàbrica situat al carrer Puignovell, núm. 14, des d’on han denunciat l’atracament comès, a la guàrdia civil local.

La benemèrita ha començat acte seguit les oportunes gestions del cas, sense que fins a hores d’ara hagi aconseguit cap resultat positiu en els seus treballs.

LES PETITES TRAGEDIES CONJUGALS

A tres quarts de quatre de la tarda d’ahir, quan sortia del seu domicili, Rosa García Cros, de 38 anys, habitant al carrer de Watt, núm. 70, fou sorpresa per la presència del seu espòs, amb el qual fa algun temps que no hi viu maritalment, L’home a conseqüència d’unes paraules que es tingueren li donà un fort cop al cap amb un ferro que portava, produint-li una gran ferida al mig del crani.

Els veïns que es donaren compte del fet cuitaren a auxiliar la desgraciada García, traslladant-la al Dispensari, per tal que fos guarida. Allí, un cop assistida, ordenaren que fos traslladada al seu domicili.

Aquest matí, a conseqüència, d’unes gestions fetes per alguns familiars seus, ha estat conduïda pel senyor Salvador, cap a la Creu Roja, a l’Hospital de la nostra ciutat.


No hay comentarios: