lunes, 21 de octubre de 2019

El Dia, edició dijous 13 de febrer de 1.936, pàg. 2


DEGUT A LA BOIRA D'ANIT, TOPEN DOS TRENS DE MERCADERIES A L'ESTACIÓ DEL NORD.

Ahir, a mitja nit aproximadament, es trobava maniobrant a les vies de l’estació local del Tren del Nord, el comboi elèctric de mercaderies 1216.

L’espessa boira existent a aquelles hores impedí que el conductor del tren 1292 també elèctric, sortit de Barcelona, pogués veure els senyals lluminosos que indicaven que la via es trobava ocupada i tan sols un petard, ja col·locat per a aquests casos, avisà no massa oportunament al conductor, la proximitat del perill.

Ràpidament intentà parar, però els frens de la màquina fallareu i el tren es precipità contra el comboi que es trobava parat a la via, fent descarrilar el furgó de cua del tren 1210 i cinc vagons que quedaren premsats un contra l’altre.

Els vagons de la part del darrera del mencionat tren restaren molt destrossats i els del mig, així com les màquines, resultaren fortament avariades, amb trencadissa de vidres per part de les segones, encara que no tan destrossats com aquells.

Tractant-se de trens de mercaderies, sols han sofert avaries materials i no hi han hagut desgracies personals.

Durant tota la nit i el dia d'avui s'han fet els treballs pertinents per a desallotjar la via dels vagons sinistrats, no interrompent-se el servei normal de tramvies i trens, que s'ha practicat per les altres vies lliures.

SOFREIX UNA CAIGUDA, TOT JUGANT.

Ahir, a les 6 de la tarda, en Sortir de l'escola, del carrer de Ramon Llull tot jugant amb altres noies, Angelina Sancho de 10 anys d'edat, sofrí una seriosa caiguda que li causà la fractura del radi terç mitjà del braç dret, essent assistida tot seguit al Centre Mèdic pel metge de torn i retornant després al seu domicili del carrer Galileu 113.

LA DESVENTURA D'EN RIERA.

Ahir, a les 4 de la tarda, aproximadament, el jove Josep Riera va creure arribada l'hora de la seva felicitat i va demanar relacions a Maria Sala. de 19 anys d'edat, domiciliada al carrer Prat de la Riba, 47.

Aquesta va creure convenient negar-les-hi i el Riera, decidit a esgrimir arguments més contundents, desembeinà una esfereïdora navalla amb la qual tallà la cara de la noia, causant-li una ferida incisa a la regió malar, de la cara, part esquerra, segons pogué apreciar-se al Dispensari Mèdic, on fou auxiliada tot seguit pel doctor Sala.

L'agressor es feu escàpol.

No hay comentarios: