miércoles, 2 de octubre de 2019

La Veu de Catalunya, 1 de febrer de 1.936, pàg.18


Dijous, a dos quarts d’onze de la nit, es declarà un incendi al magatzem de l’agencia de transports «El Rayo», propietat d’Antoni Torrella.

El foc, probablement iniciat al lloc on l’agència té els bidons de benzina i grasses, a més de propagar-se per tot el magatzem, prengué a un cobert del costat, propietat de Joan Almirall, el qual hi guardava gran quantitat de fustes, les quals el foc cremà totalment.

Els bombers van haver de treballar fins a les dues de la matinada per apagar el foc. Les pèrdues corresponents al senyor Torrella passen de 50.000 pessetes, i sembla que no estava tot assegurat. Els danys causats al senyor almirall importen unes 5.000 pessetes, i ho tenia assegurat.

Amb motiu de la festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes catòlics, se celebrà l’acostumada missa, a dos quarts de vuit, a l’altar del Sant Crist de la parròquia del Sant Esperit.

Assistiren bon nombre de periodistes de la localitat, els quals es reuniren, acabada la missa, al Centre Social, on tingué lloc l’acostumat esmorzar de germanor, el qual transcorregué enmig d’una gran animació i companyonia

Als esmentats actes, ultra els periodistes i escriptors catòlics, hi concorregueren bon nombre d’amics de la bona Premsa a la nostra ciutat.

Amb motiu de l’acte del repartiment de premis del VII Concurs de Pessebres, la Joventut d’Acció Catòlica ha organitzat una sessió de cinema «amateur», a càrrec de la Secció dels «Amics de les Arts», que tindrà lloc demà, diumenge, a les onze del matí, al saló d’actes del Centre Social.

En l’escollit programa de films que seran projectat que porta per títol «Orient».

Després de la reunió general celebrada el proppassat diumenge per La Previsió Terrassenca, Associació, Associació de Socors Mutus, el Consell Directiu de l’esmentada entitat ha quedat constituït així:

President, Miquel Rambla i Molinos; vicepresident, Agustí Estatuet i Parés; Tresorer, Ramon Pineda i Vilafranca; Interventor, Vicenç Sallés i Gusi; Secretari, Alfons Rigol i Fornaguera; Vicesecretari, Joaquim Torres i Agulló; Arxiver, Joan Torres i Balaguer; Vocals, Casimir Boada i Ribas; Francesc Vidal i Forcada, Francesc Alemany y i Cruelles i Marc Prunés i Sanllehí.

Després de la renovació de càrrecs de la Delegació local de l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana, la Junta ha quedat constituïda així:

President, Josep Roumens; Secretari, Josep Mauri; Tresorer, Josep Ramoneda; Vocals Delfí Dalmau, Francesc Biosca, Francesc Jofresa i Enric Call.

No hay comentarios: